Špela Vehar

7 trikov, ki bodo vaše jedi naredili zdrave, ne le okusne

Prehod na povsem rastlinsko prehrano lahko predstavlja majhno težavo. Predvsem tistim, ki v kuhinji niso vešči. Zato smo za vas pripravili 7 trikov, ki vam bodo v pomoč in v slast. Zdrava rastlinska prehrana ni bila še nikoli tako preprosta za pripravo. In okusna.

VEČ >

10 najpogostejših napak ob prehodu na rastlinsko prehrano

Prehranjevanje z rastlinsko hrano je lahko preprosto in enostavno. Vseeno pa se veliko ljudi, ki zase pravijo, da so vegani, prehranjuje nezdravo. Zakaj je temu tako? Katere so najpogostejše napake, ko se posameznik odloči za prehod na rastlinsko prehrano?

VEČ >

Zmote o »zdravih« maščobah – hitro jih je preveč

Nerazumevanje vira in vloge zdravih maščob so privedli do tega, da se ne znamo več prehranjevati v skladu s svojo naravo. Za vas smo pripravili najpogostejše zmote o zdravih maščobah in predstavili vlogo, ki jo imajo maščobe v našem telesu. Piše Špela Vehar.

VEČ >

Nesmiselno tehtanje hrane in beljakovinsko-hranilna obsesija

Zakaj se danes ukvarjamo s tem, ali smo zaužili dovolj hrane, namesto da bi se vprašali, kakšno hrano smo zaužili? Zakaj pozabljamo na kvaliteto zaužite hrane in se prepuščamo novodobnim tržno naravnanim konceptom »zdravja«? Zakaj se preprosto ne odločimo živeti tako, da bomo srečni? Piše Špela Vehar.

VEČ >
Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​