Zelo me radosti, da je pica v zadnjih letih zaživela v bolj sofisticirani verziji. Dlje časa vzhajano testo, tanjše in bolj zapečeno testo, manj in lažji nadev … Z veseljem si privoščim kos takšne pice!

A to nikakor ne pomeni, da je to edina prava pica.

Picerija Bullizza se najbrž nikoli ne bo znašla na seznamu fensi picerij (ali nemara pizzerij), a ponuja eno izmed najboljših pic, kar sem jih jedla.

Bullizzo smo sicer že omenjali v prispevku o možnostih dostave veganske hrane v Ljubljani, vendar sva se z Metodom za tokratno oceno zapeljala kar do picerije. Izjemno prijazno in ustrežljivo osebje zagotovo odtehta starodoben in eklektičen lokal, ki ti z nekaj obiski tudi priraste k srcu.

Kaj sva jedla?

Vsak je kot ponavadi naročil svojo najljubšo pico.

Metod vegansko šobsko brez oliv, jaz Iris brez kakršnega koli sira.

V ponudbi je še nekaj veganskih pic, zaradi česar je Bullizza izjemno priljubljena v veganski skupnosti. Nudijo tudi zamenjavo veganskega sira Violife za veganski fermentirani Šir Moca. Prav tako lahko ob pici naročite tudi vegansko tatarsko omako.

Naročite lahko navadno pšenično testo, polnozrnato pšenično testo, konopljino testo, brezglutensko testo ali konopljino brezglutensko testo.

Iris

Z izjemo artičok in dodatkom oliv je to edina pica, ki že na meniju združuje meni najljubše stvari.

bulizza iris veganska pica extraveganza

Polnozrnato pšenično testo, sezamov rob, pelati, koruza, šampinjoni, artičoke in rukola. V originalu je na pici še veganski sir Violife, ki mene odvrača zaradi lepljive teksture in manjka okusa.

Pica je enkratna tudi brez sira, saj je dovolj sočna in bogata, da prav ničesar ne boste pogrešali.

Šobska

Pri oceni te pice zaupajte Metodu. Meni namreč kumare, pečene na pici, preveč razmočijo testo in nadev ter pokvarijo teksturo, zato sem pojedla samo en zalogaj.

bulizza šobska veganska pica extraveganza

A Metoda navdušuje kombinacija svežih »solatnih« okusov in bogato polnozrnato testo. Na pici boste dobili pelate, paradižnik, papriko, čebulo, kumare, veganski sir Violife in črne olive. To je tudi edina pica, na kateri Metod jé veganski sir, zato si lahko predstavljate, koliko mu je všeč.

Poskusite in se pustite prepričati nepričakovanim okusom na pici.

Kaj naročiti naslednjič?

Upam si trditi, da z naročilom pice Iris ne morete zgrešiti – ne glede na to, kako zbirčni ste.

Če neke sestavine na pici ne marate, jo enostavno nadomestite z drugo, kajti polnozrnato testo in sezamov rob sta vredna doplačila ostalih dodatkov.

Extra ocena

5/5

Extra info

Pizzeria Bullizza
Podutiška cesta 56
1000 Ljubljana

Facebook stran
Spletna stran

Delovnik
vsak dan: 10:00 – 22:00

Dostava
delovniki: 10:00 – 22.00
prazniki: 10:00 – 20.00

Cene
veganska pica od 8.80 €

Ambient
eklektična zmes starodobne opremljenosti in elementov nekdanje kitajske restavracije | prijetna terasa v toplih dneh

Dostop
Avto lahko pustite na brezplačnem parkirišču pred picerijo.

Fotografije: Bullizza in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako kosilo ali večerjo za oceno restavracij plačajo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.