Pridejo dnevi, ko je vse, kar potrebujemo, domača zelenjavna juha. Če nimamo časa za kuhanje, jo lahko po spodnjem receptu pripravimo v 20 minutah – skoraj tako hitro, kot če bi bila iz vrečke, a daleč bolj okusna.

Med sestavinami boste našli predloge zelenjave, a v resnici lahko uporabite katero koli sezonsko zelenjavo, ki jo imate rad. Ali pa je nimate posebej radi in se zato že nekaj časa zadržuje v vašem hladilniku. Zelenjavna juha je odlična priložnost, da jo porabite.

Jaz sem na koncu dodala še kuhano hokaido bučo, ki poskrbi za nekoliko drugačno teksturo in globlji okus. Na enak način lahko uporabite tudi pečeno čičeriko, popečen brokoli ali pečen sladek krompir.

Odkrijte domiseln recept za juho iz čičerikine moke. Preprost recept, odličen obrok.

Zelenjavna juha

Privoščite si domačo zelenjavo juho za lahek, a krepčilen obrok. Dodate lahko poljubno zelenjavo.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
zelenjavna_juha_extraveganza1
priprava: 5 min
kuha ali peka: 15 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 20 min
št. porcij: 3 porcije

Sestavine

  • koleraba – 1 srednje velika
  • korenček – 1 srednje velik
  • paradižnik – 1 srednje velik, olupljen
  • česen – 2 stroka
  • kuhana koruza – 250 g
  • cvetača – pol glave
  • domača vegeta, origano, čilijevi kosmiči, črni poper
  • pečena hokaido buča (poljubno)

Imate radi jedi na žlico? Odkrijte recept za najboljši veganski ričet.

Postopek

  1. Drobno narežemo kolerabo, korenček, paradižnik in česen. Damo v lonec, dodamo kurano koruzo in zalijemo z vodo (približno 800 ml).
  2. Zavremo, dodamo domačo vegeto in kuhamo 10 minut.
  3. Dodamo cvetačo, ostale začimbe in pečeno bučo. Kuhamo še nekaj minut.
  4. Pred serviranjem potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Preizkusite tudi recept za enostavno korenčkovo juho. Na koncu objave vas čaka dostop do 10 kremnih veganskih juh.

Pa dober tek!