Doma pripravljene testenine so nekaj, kar morate poskusiti, če še niste. Domači korenčkovi rezanci so odličen recept za začetnike in vse kuharje, ki nimajo časa ali volje za dolgo ždenje v kuhinji. Testenine so pripravljene zelo enostavno in tudi presenetljivo hitro. Dobra novica je tudi to, da ne potrebujete nobene posebne opreme – le valjar in nož.

Sama sem v družbo rezancev povabila še odlično kremno omako iz belega fižola in v ponvi popečene šparglje.

Testenine lahko postrežete tudi z drugimi omakami. Nekaj idej in receptov za domiselne omake najdete v objavi z receptom za domače testenine s čilijem.

Recept za korenčkove testetnine
Priprava domačih testnin vas bo presenetila z enostavnostjo in okusom.
Recept za korenčkove testetnine
Popolno kosilo navdušuje z raznolikimi barvami, teksturami in okusi.

Domači korenčkovi rezanci s šparglji in fižolovo omako

Odlična glavna jed z domačimi korenčkovimi rezanci s popečenimi šparglji in kremno omako iz belega fižola.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
Recept za korenčkove testetnine
priprava: 10 min
kuha ali peka: 30 min
čakanje: 40 min
skupni čas: 1 ura 20 min
št. porcij: 2 porciji

Sestavine

KORENČKOVI REZANCI

  • ostra pšenična (bio) moka – 2 skodelici
  • korenčkov pire – 1 skodelica
  • sol – ščepec

KREMNA OMAKA IZ BELEGA FIŽOLA

  • kuhan masleni fižol – 1 skodelica
  • pečen česen – 1 strok
  • smetana iz indijskih oreščkov – 100 ml (dostop do recepta v nadaljevanju)
  • voda od kuhanja testenin – 100 ml
  • kvasni kosmiči – 2 žlici
  • timijan – ščepec
  • limonin sok – 1 čajna žlička
  • sol, dimljeni čili

ŠPARGLJI

  • manjši sveženj špargljev
  • sol, črni poper, limonin sok

Preverite tudi recept za domače testenine, ki smo jim dodali malo dimljenega čilija.

Postopek

KORENČKOVI REZANCI

  1. Najprej pripravite korenčkov pire. Korenček narežite in specite v pečici na 200 stopinj, 20 minut. Preložite v blender, dodajte 2 žlici mandljevega masla, malo soli in nekaj žlic mandljevega mleka. Zblendajte v pire in ohladite.
  2. Ohlajen pire dodajte k moki, posolite in zamesite voljno testo. Pustite počivati 30 min.
  3. Testo razvaljajte in narežite na trakove.
  4. Korenčkove rezance skuhajte v vreli, soljeni vodi – 2 minuti.

KREMNA OMAKA IZ BELEGA FIŽOLA

  1. Vse sestavine za fižolovo omako dajte v blender in zmešajte do gladkega (1 min).

ŠPARGLJI

  1. Šparglje popecite na srednje močnem ognju in začinite s soljo, črnim poprom in limoninim sokom.

Odkrijte tudi recept za božanske “skutne” njoke v lahki cvetačni omaki. Recept ne vsebuje glutena.

BONUS: recept za domačo smetano iz indijskih oreščkov

Domača smetana iz indijskih oreščkov se odlično obnese pri pečenih jedeh, ki jih zgosti in poveže (kot pri veganski musaki). Uporabite jo lahko tudi za pripravo smetanovih omak/prilog (kot je veganski smetanov hren) ali pa za zgostitev juh in enolončnic (kot je enolončnica z veganskimi skutnimi žličniki in zelenjavo).

Dostop do recepta za smetano iz indijskih oreščkov lahko brezplačno pridobite, če izpolnite spodnji obrazec. Če ste že naročeni na Extranovice, pa v svojem inboxu poiščite katere koli Extranovice – tam vas čaka povezava do skrite vsebine.

EXTRA VSEBINA

Domača smetana iz indijskih oreščkov

Odkrijte enostaven (in cenovno ugoden) recept za smetano iz indijskih oreščkov, ki jo lahko uporabite v vseh jedeh, kjer se smetana med peko zgosti.

Vpišite pravi email, saj vam bomo tja poslali dostop do receptov.