Ste vedeli, da je priljubljena bonboniera dobila ime po francoski besedi za skalo ali kamen (rocher)? Robusten, skoraj grob posip iz lešnikov varuje mehko čokoladno sredico, v kateri počiva en sam, popoln lešnik. Božansko!

To je moja najljubša bonboniera.

Zato sem toliko bolj navdušena, da lahko sedaj sama pripravim vegansko različico iz samo 3 sestavin, ki jih imam doma v pravem vsakem trenutku. Recept zahteva malo več packanja s čokoladno kremo, kot je meni všeč, ampak zagotovo je vredno.

  • Potrebujete samo 3 sestavine, ki so lahko dostopne.
  • Kroglice od vas zahtevajo malo dela, večino časa sestavine počivajo v hladilniku.
  • Za pripravo ne potrebujete pečice, samo hladilnik in (opcijsko) multipraktik ali sekljalnik.
  • Sladica brez glutena.

Veganski Ferrero Rocher iz samo 3 sestavin

Pregrešno dober Ferrero Rocher iz samo 3 sestavin – vegansko, brez glutena, s temno čokolado.
Avtorstvo: Azra Mujkanović
Navdih: Ferrero Rocher (original)
veganski-ferrero-rocher-recept-cover
priprava: 20 min
kuha ali peka: 10 min
čakanje: 3 h
skupni čas: 3 h 30 min
št. porcij: 15-20 kroglic

Obvezno preverite tudi recept za veganske rumove kroglice! Pripravljene v samo 20 minutah iz dostopih sestavin – brez piškotov ali veganskega masla.

Sestavine

  • 50 g + 200 g temne čokolade
  • 1 pločevinka (400 ml) polnomastnega kokosovega mleka, ohlajenega v hladilniku čez noč
  • 70 g praženih lešnikov

Recept za še eno priljubljeno bonboniero – veganske Rafaelo kroglice. Najboljši način, da porabite pulpo po pripravi domačega mandljevega mleka.

Postopek

  1. Izmed 70 g praženih lešnikov izberite 20 največjih in najlepših, ki jih boste dali v sredino vsake kroglice.
    Ostale lešnike grobo narežite z nožem ali sesekljajte v multipraktiku.
  2. Iz hladilnika previdno, brez tresenja vzemite pločevinko kokosovega mleka in jo odprite.
    Z lopatico ali žlico zajemite vso maščobo, ki se je ločila od tekočine, in jo prestavite v skledico.
  3. Na pari stopite 200 g nalomljene čokolade. Ko se stopi, dodajte kokosovo maščobo in dobro premešajte. Krema bo zelo svilnata in gladka.
  4. Prelijte jo v široko skledo ali ne čisto plitek krožnik, da se lahko na čim večji površini hitro ohladi. Kremo pustite v hladilniku, dokler ne ohladi in strdi. To bo najbrž trajalo kakšno uro.
    Postopek lahko pospešite z ohlajanjem v zamrzovalniku.
  5. Ko bo krema strjena, jo razdelite na enako velike kupčke, iz katerih boste oblikovali kroglice. V sredino potisnite cel lešnik in na hitro med dlanmi oblikujte kroglice. Krema se zaradi visoke vsebnosti maščobe hitro topi, zato bodite pri oblikovanju odločni in hitri. Če se vam bo zdela preveč lepljiva, jo lahko vrnete v hladilnik in nadaljujete čez 15 minut, ko se krema ponovno ohladi in strdi.
  6. Oblikovane kroglice povaljajte v lešnikih, oblitih s čokolado.
    Hitro ugriznite v eno kroglico in se prepustite vrhunskemu okusu, ostale pa shranite v hladilniku, do 7 dni.

Ljubke kroglice s plavico, ki ne bodo nikogar pustile ravnodušnega. 1 recept, 2 okusa.

Opombe in namigi

  • Lešnike lahko tudi sami pražite doma. V pečici jih na 180°C pražite nekaj minut, dobro pretresite v pekaču in vrnite v pečico. Moč vaše pečice bo odredila, kolikokrat boste morali ponoviti ta postopek. Lešniki bodo ustrezno praženi, ko bodo že prijetno dišali in če jih podrgnete s kuhinjsko krpo, se bodo zlahka olupili. Počakajte, da se lešniki dobro ohladijo, in jih potem olupite z drgnjenjem med dlanmi ali v krpi.
  • Namesto priprave s čokolado oblitih lešnikov se lahko odločite za drugo pot. Oblikovane kroglice povaljate v drobljenih ali sesekljanih lešnikih. Kroglice ohladite in jih oblijte z razredčeno topljeno čokolado – da se oprime tanka plast čokolade, skozi katero se še vidijo obrisi lešnikov.