Florence Williams | Narava zdravi in popravi ali The Nature Fix – ocena knjige

Florence Williams v knjigi The Nature Fix raziskuje vpliv narave na naše zdravje, ter kako čas, preživet v naravi, vpliva na naš organizem in počutje.

Avtorica Florence Williams je knjigo, kot pove nekje v uvodu, spisala kot odgovor na selitev, ko se je z družino iz idiličnega gorskega mesteca Boulder v Koloradu preselila v Washington, D.C., ki je sledila odločitvi njenega moža, da sprejme ponudbo za službo.

Williamsova, novinarka in urednica, ki kot svobodnjakinja piše za tako eminentne publikacije in časopise, kot so the New York Times, New York Times Magazine, National Geographic in druge, je večkrat nagrajena avtorica. Jezik in prispodobe v knjigi so žive in dovolj privlačne, da je knjiga prijetno branje, avtorica pa je v upanju na duhovite prebliske mestoma prav po ameriško trapasta.

Končno lahko zapišemo, da imamo knjigo tudi v slovenskem prevodu z naslovom Narava zdravi in popravi, kjer je imenitno delo opravila prevajalka Miriam Drev.

Za kaj torej gre? Avtorica raziskuje vpliv narave na naše zdravje, torej raziskuje temo, o kateri smo na Ekstraveganzi že pisali, za namene knjige pa je obiskala države, kjer državna/lokalna politika izvaja uresničevanje znanstvenih in zdravorazumskih dognanj v prakso, da narava ne samo blagodejno vpliva na naše počutje, pač pa tudi zdravi.

Čas, preživet v naravi, blagodejno vpliva na naš organizem in počutje, so splošne ugotovitve v knjigi, saj je avtorica za nas prečesala najpomembnejše raziskave in študije, opravljene na to temo v zadnjih desetletjih.

Narava ne samo, da izboljša naše splošno počutje in sposobnosti, pač pa poveča storilnost in kreativnost, zmanjšuje agresivnost in človeku zagotavlja vse tiste elemente, ki mu dolgoročno zagotavljajo obstoj in uteho. In predvsem nam narava ponuja pristno doživetje in stik s samim seboj, bi lahko dodali.

Knjiga se kljub 300 in nekaj stranem bere hitro in tekoče. Vseeno pa toplo priporočam, da se z vsebino in vplivom narave na človeški organizem raje seznanite v tej knjigi (Qing Li), ki je nekoliko krajša in brez odvečnega, nepotrebnega balasta.

Tako boste lepoto stvarnosti in besed pili iz dragocenega izvira avtentičnosti. Preostali dragoceni čas pa raje prijetno in predvsem učinkoviteje izkoristite nekje v naravi. Sami ali v prijetni družbi.

Florence Williams

Narava zdravi in popravi ali The Nature Fix

Knjiga The Nature Fix se kljub 300 in nekaj stranem bere hitro in tekoče.
ocena 3.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Florence Williams

Narava zdravi in popravi ali The Nature Fix

Knjiga The Nature Fix se kljub 300 in nekaj stranem bere hitro in tekoče.
ocena 3.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Objava vsebuje partnerske povezave. Z nakupom preko njih prejme portal nekaj fičnikov provizije. Vi ne plačate za izdelek ali storitev nič več, kot bi sicer, z nakupom prek povezav v objavi pa podprete portal.

Delite objavo s prijatelji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Odkrijte podobne objave

EXTRA NOVICE

Vam je všeč objava?

Prijavite se na extra novice in prejmite ekskluzivno vsebino za bralce z dobrim okusom.

Več o avtorju

Sodelujte in napišite svoj komentar.

Živjo. To je extraveganza.

Spletni portal za bralce z dobrim okusom.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​