Recept za grahovo juho bo navdušil vse ljubitelje jedi na žlico, saj je pripravljena v samo 15 minutah. Zato je odlična izbira za hitro kosilo med tednom ali lahko večerjo.

V tem receptu bomo juho obogatili z brezglutenskimi žličniki, ki so pripravljeni iz 5 sestavin in se kuhajo samo 5 minut. Hitreje in enostavneje ne gre. Poskusite in uživajte!

Veganska grahova juha z brezglutenskimi žličniki

Enostavna in nasitna grahova juha, ki jo obogatite z žličniki brez glutena.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
Recept za grahovo juho z brezglutenskimi žličniki
priprava: 5 min
kuha ali peka: 15 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 20 min
št. porcij: 3 porcije

Sestavine

GRAHOVA JUHA

  • grah
  • šalotka
  • sol
  • črni poper
  • koprc
  • sojin jogurt
  • olivno olje
  • voda

ZA ŽLIČNIKE BREZ GLUTENA

  • 3 zvrhane žlice čičerikine moke
  • 2 žlici tapiokinega škroba (lahko nadomestite s koruznim)
  • sol
  • česen v prahu
  • nekaj žlic vode (da pride zelo gosta masa)

Če imate radi juhe, potem nujno preverite tudi recept za vegansko korenčkovo juho. Na koncu objave vas čaka tudi priložnost za dostop do skrite zbirke 10 veganskih kremnih juh.

Postopek

  1. Šalotko drobno sesekljajte in popražite na olju.
  2. Dodajte grah, zalijte z vodo in kratko pokuhajte.
  3. Dodajte začimbe, malo pred koncem pa še jogurt (zmiksan z malo graha).
  4. Čisto na koncu vkuhajte še žličnike (kuhajte 5 min), ki jih pripravite iz zgornjih sestavin.

Še ena ideja za enostavno kosilo! Recept za krompirjev golaž – priljubljeno kmečko jed, ki si je izborila svoje mesto tudi na najbolj urbanih jedilnikih.