Te hitre veganske tortilje so tako enostavne in hitre za pripravo, da je pri prvem branju videti, kot da manjka pol korakov. Vendar ne, največ časa vam bo vzelo namakanje leče (1 uro), vse ostalo pa imate pripravljeno v nekaj minutah.

Tortilje se odlično obnesejo v wrapih – ovijte jih okrog popečene zelenjave ali svežega nadeva iz najljubših sestavin. Za piko na i pa dodajte še najljubšo omako. Prav tako so enkratna zamenjava za kruh ob lahkih jedeh, kot so čorbe ali indijski curry.

Hitre veganske tortilje iz rumene leče

Enostaven in hiter recept za tortilje, ki se odlično obnesejo v različnih scenarijih – od wrapov do priloge za indijski curry.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
veganske_palacinke_rumena_leca_extraveganza
priprava: 1 ura
kuha ali peka: 20 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 1 ura 20 min
št. porcij: 7 tortilj
vegansko
enostavno

Sestavine

  • 250 g namočene rumene leče
  • 1,5 dcl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 zvrhano žlico kvasnih kosmičev
  • 2 žlici limoninega soka
  • ščepec čilijevih kosmičev

Iščete ideje, kako uporabiti tortilje? Preverite recept za veganske quesadille – običajne tortilje zlahka nadomestite s temi lečinimi. V receptu vas čakajo tudi navodila za pripravo veganskega sira iz buč.

Postopek

  1. Lečo prelijte z vrelo vodo in namakajte eno uro (več ni potrebno).
  2. Namočeno lečo sperite in stresite v mešalnik. Dodajte vse ostale sestavine in zmešajte, da dobite gosto maso, podobno masi za palačinke.
  3. V dobro segreti ponvi specite manjše tortilje – 2 min na eni strani, obrnite in pecite še 1 min na drugi strani. Maso lahko v ponev vlivate kar iz blenderja, tortilje pa oblikujete z žlico.