Kratochwill (Con)fusion, kot je imenuje ločen lokal z azijsko hrano v BTCju, je v zadnjem letu svojo ponudbo razširil z nekaj veganskimi jedmi. Najbolj priljubljen je najbrž veganski pad thai, a midva sva želela preizkusiti še kaj drugega.

Kaj sva jedla?

Metod je ljubitelj curryjev v vseh oblikah in barvah, zato se je hitro odločil za veganski curry s čičeriko iz dnevne ponudbe, jaz pa sem naročila veganski pad siew z menija.

Veganski curry s čičeriko in basmati rižem

Skoraj klasičen indijski curry z obilico čičerike in basmati rižem kot prilogo. 

kratochwill BTC confusion veganska tajska hrana

Ko sem Metoda vprašala, kakšna se mu zdi njegova izbira, je odvrnil “pač curry”, kar v celoti povzame oceno te jedi.

Ima namreč vse točke, ki jih pričakujemo pri curryju – bogat okus, v katerem lahko jasno zaznamo toplino začimb in nekaj pikantnosti, ki jo ublaži basmati.

A takšen nezapomljiv curry lahko pojeste kjer koli – najbrž tudi v restavracijah in gostilnah, ki niso nujno azijske. To spoznanje prinese malo razočaranja in dvom, ali je Kratochwill sploh potreboval ločen lokal z azijsko ponudbo, ki več obljublja kot izpolnjuje.

Veganski pad siew

Najprej moram poudariti nekaj, kar ni razvidno s spodnje fotografije. Porcije so ogromne! Zlahka bi jo zmanjšali za eno tretjino ali vsaj četrtino in večina gostov bi bila ravno prav sita.

Če se odločijo za ta korak, predlagam, da odvzamejo samo rezance. Tako bodo vsaj delno popravili razmerje “zelenjava : rezanci”, ki se trenutno mnogo preveč nagiba k rezancem. Zelenjave je bilo absolutno premalo, da bi prišla do izraza v vsakem zalogaju.

kratochwill BTC confusion veganska tajska hrana

Sicer gre za povsem korekten pad siew. Masten, polnega (značilnega azijskega) okusa, ki ga malo razbije in osveži stisk limete. Za takšno porcijo bi bila za optimalno razmerje okusov potrebna 2 kosa limete.

A enako kot pri curryju ne gre za noben presežek, ki bi me uspel navdušiti ali vsaj presenetiti.

Kaj naročiti naslednjič?

Glede na ravnodušnost, s katero sta naju jedi pustili, obiska najbrž ne bova ponovila.

Kratochwill (Con)fusion bi priporočila zgolj v primeru, če vas sredi BTCja zagrabi nevzdržno hrepenenje pa veganski azijski hrani. Sicer se raje zapeljite do Oshe na Trubarjevi ali do Shambale pri Križankah.

Extra ocena

3.7/5

Extra info

Kratochwill (Con)fusion BTC
Šmartinska 152
1000 Ljubljana

Facebook stran
Spletna stran

Cene
pad siew 7.40 € | curry z dnevne ponudbe 8.20 €

Ambient
sodoben lokal z odprto kuhinjo | izčiščen slog brez domačnosti, po kateri sicer poznate Kratochwill | na voljo so mize za 4 in visoka dolga miza s klopjo 

Dostop
Avto lahko najbližje pustite na parkirišču čez cesto pri Sparu ali pri tržnici.

Fotografije: Kratochwill in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako kosilo ali večerjo za oceno restavracij plačajo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.