Kultna imena, omamne dišave, močne barve, raznolike oblike in inovativne teksture …

Prav vsak vidik Lushevih izdelkov obljublja posebno doživetje, kadar koli posežete po njih. Iz rutine ustvarjajo rituale, ko si vzamete čas samo zase in se razvajate z najljubšimi izdelki.

A njihova ponudba je tako široka, da vas lahko zmede, ko prvič stopite v trgovino. Z Metodom sva v zadnjem letu preizkusila več kot 20 Lushevih negovalnih izdelkov, zato vam lahko mirne vesti priporočiva nekaj najinih najljubših. Moram reči, da noben od izdelkov ni bil slab, a nekateri so se izkazali tako dobro, da si zaslužijo posebno odliko: TOP 5.

Izdelke, ki sva jih ocenila, imava prav vedno na zalogi, ob priložnostih pa jih z veseljem podariva tudi najinim najbližjim. Decembra sem tako vsa darila za prijateljice kupila v Lushu, ker vem, da z omamno dišečim darilom ne morem zgrešiti.

Še nekaj vidikov znamke, ki so me prepričali: izdelki Lush niso testirani na živalih, večina izdelkov je veganskih in spodbujajo recikliranje embalaže s programom zamenjave praznih embalaž za 1 Lush izdelek.

Zdaj pa začnimo z izdelki!

TOP 5

Lush (veganski) negovalni izdelki

losjon za telo brez embalaže

Little pot of energy

5/5

Little pot of energy je losjon za telo brez embalaže. Z močnimi citrusnimi aromami in živahno rumeno barvo vas v trenutku preplavi s svežo energijo – kar je še posebej dobrodošlo za jutranje prebujanje pod tušem ali osvežitev po napornem, dolgem dnevu.

Uradni opis izdelka (losjon za telo brez embalaže) je brihtna marketinška poteza (v času ko se prav posebej poudarja problematika embalaže in plastike), a sama v kategorizaciji izdelka ne prepoznam nobene razlike v primerjavi z njihovimi masažnimi ploščicami. Razlika je zgolj to, da je Little pot of energy oblikovan kot posodica za kremo. To je tudi svojevrsten plus, ker se prav lepo usede v dlan. Manjše ali večje ploščice mi pogosto zdrsnejo iz rok, tukaj pa jo lahko lepo oklenem s prsti in podrsam po koži.

Moram priznati, da me je poleg energičnih citrusnih arom navdušila tudi enostavnost nanosa. Losjon se namreč zelo lepo topi na koži in jo prijetno navlaži (rahlo tudi nahrani), a za seboj ne pušča premastnega sloja. Zato se lahko že po nekaj minutah oblečete in skočite novim dogodivščinam naproti – kaj pa drugega, ko boste naenkrat imeli toliko energije!

parfum

Lust

4.8/5

Lust … moj najljubši parfum, ki je zelo všeč tudi ljudem v moji okolici. Ko sem ga pričela uporabljati, so me mnogi začeli spraševati, kaj tako lepo diši. Lust namreč po svojem omamnem vonju sploh ne spominja na klasičen parfum, temveč na naravno, čutno mešanico cvetličnih in toplih arom, ki v trenutku vzbudi zanimanje.

Najbolj prepoznaven je jasmin, ki se v zgornjih notah meša z ylang-ylangom in vrtnico. A cvetlično zapeljivost nekoliko poglobijo tople, lesne note sandalovine in vanilije.

Ko najdete parfum, ki vam je všeč, seveda želite, da njegova dišava traja. Zato moram naglasiti, da je Lust zelo obstojen in vas bo spremljal cel dan. Za osvežitev na poti pa obstaja tudi trd parfum v priročni kovinski škatlici, a ni tako obstojen, zato ga sama ne bi priporočila za primarno izbiro.

Edina slabost Lusta je njegova rdečkasta barva, zaradi česar parfum nikakor ni za uporabo na svetlih oblačilih. To seveda vem iz lastnih izkušenj, ko sem se pošpricala in odhitela iz stanovanja v beli majici. Z drobnimi rdečimi pikicami na prsih. Predvidevam, da bi se rdeče pikice poznale tudi na svetlih laseh. Bodite previdni – z rdečimi pikicami in z zapeljivostjo tega vonja.

maslo in piling za telo

Buffy

4.8/5

Buffy je multitasking negovalni izdelek za telo, ki združuje piling + maslo za telo. Z uporabo pod tušem boste v enem koraku odstranili suhe delce na koži in jo hkrati dobro nahranili.

Lush ima sicer široko ponudbo pilingov za telo in še širšo ponudbo negovalnih izdelkov, a prepričana sem, da si je Buffy zagotovil mesto prepoznavnega bestsellerja, ker tako učinkovito nadomesti 2 izdelka. Uporaba je zelo enostavna in hitra. Pod tušem ploščico na hitro podrgnete po celem telesu in nadaljujete z masažo zrnc po koži, da temeljito odstranite vse suhe in odmrle delce. Potem samo na hitro s tušem sperite zrnca pilinga, da ne odstranite hranilne plasti masla. Koža je po uporabi mehka, voljna in nahranjena.

Iskreno, Buffy bi dobil vse točke, če bi me navdušil tudi z vonjem. Ta je sicer povsem korekten in dokaj nevtralen, a z veseljem bi se tudi pri pilingu predala svojim najljubšim aromam, ki me že navdušujejo pri ostalih Lushevih izdelkih.

gurmansko milo

Ro's argan

4.6/5

Ro’s argan je gurmansko milo, ki se pri uporabi vede malenkost drugače kot običajna mila. Vsako gurmansko milo ima namreč drugačno zasnovo in prednosti. Tako je Ro’s argan znan kot mehko, skoraj gnetljivo milo, ki ustvari najbolj kremno peno, ki jo lahko doživite. Ovije vas v objem zapeljivega vonja vrtnic in bogatega arganovega olja, ki poskrbi za nego kože že med tuširanjem ali kopanjem.

Zaradi mehke teksture je potrebno milo pospravljati v suho embalažo po vsaki uporabi (sicer se vam bo stopilo na polički pod tušem), zato ga sama ne uporabljam vsak dan. Z veseljem pa si privoščim to razkošno izkušnjo, ko si zaželim posebnega razvajanja.

Prav zaradi občasne uporabe ne moram zagotovo trditi, a zdi se mi, da je poraba mila nekoliko hitrejša zaradi mehke teksture. A vsekakor je vredno ponovnega nakupa.

Ro’s argan ima samo eno slabost. Milo izgleda kot umetnina … preden ga začnete uporabljati. Rubinsko rdeče milo z mehko, svetlo sredico in po vrhu posuto s posušenimi cvetnimi listi vrtnic. A te iste vrtnice se po tuširanju spremenijo v zmočen put-puri, ki nima nobene koristne funkcije pri uporabi izdelka. Najprej se vam lističi svaljkajo po telesu, na koncu pa jih morate pobirati iz odtoka. Zelo lep dodatek, ki pa očitno ni bil do konca premišljen. Kljub temu je takšna samo prva izkušnja, ko se spere večina cvetnih listov. Od tod naprej pa vas čaka zgolj božansko razvajanje.

maslo za telo

King of skin

4.6/5

King of skin je balzam za telo, ki ga uporabite na mokri koži po tuširanju. Kompaktna ploščica v obliki kronice gladko zdrsi po koži in pusti ravno prav mastne sledi, da se voda nabere v kapljicah in poskrbi, da lahko enostavno vmasirate balzam v kožo. Prav zaradi nanosa na mokro kožo boste porabili manj izdelka in ne boste imeli mastnega, lepljivega občutka. Po nekaj minutah, ko se balzam dobro vpije, zgolj na rahlo z brisačo popivnajte najvztrajnejše kapljice vode.

Koža je po nanosu gladka, prijetno navlažena (za intenzivno hranilno nego boste potrebovali drug ali dodaten izdelek) in nežno odišavljena. Vonj nikakor ni vsiljiv, zato je King of skin primerna izbira, če ne želite, da bi uporabljeni negovalni izdelki posegali v dišavo vašega parfuma.

Jaz imam samo en zadržek pri uporabi, ki niti ni povezan s samim izdelkom. Brisače za tuširanje najraje uporabim večkrat, a me pivnanje mastne kože nekoliko odvrača od tega. Zato King of skin najpogosteje uporabim še zadnjič, preden brisačo vržem v koš za perilo. Tako se mi ni potrebno ukvarjati s tem, s katerim delom brisače si lahko obrišem obraz ali lase.

Zelo visoko na seznamu najljubših izdelkov se uvrščata tudi trdi šampon Seanik in nežno odišavljeno milo Sultana.

Med več kot 20 preizkušenimi izdelki sva 5 izdelkov prejela od podjetja Lush Slovenija. Izdelke sva izbrala sama in jih kritično preizkusila. Zato sodelovanje s podjetjem ni vplivalo na vsebino objave. Lush je znamka, ki nama je iskreno všeč.