Malinin veganski čizkejk (by Veganika)

Recept za veganski malinin čizkejk - en izmed mojih najljubših. Ko ga spečete, nujno odrežite en kos in ga probajte. Pol pa še enga, za vsak primer.
veganika malinin čizkejk
Tale recept mi je res pri srcu, previdno z njim, predajte ga vnukom, pošpricajte ga s parfumom in ga skrijte v najglobje kotičke hiše, da ga kdo ne najde.
 
Pa taggajte, če boste pekli, da vidim, kako je.

Malinin veganski čizkejk

En izmed mojih najljubših receptov – malinin čizkejk, spimpan z rožcami in malinami. Ko ga spečete, nujno odrežite en kos in ga probajte. Pol pa še enga, za vsak primer.
Avtorstvo: Nika Babić
veganski čizkejk cheesecake veganika
priprava: 20 min
kuha ali peka: 20 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 40 min
št. porcij: 1 čizkejk
vegansko
enostavno

Sestavine

PODLAGA:

piškoti (grancereale stil)
120 g kokosove maščobe ali margarine (tukaj bodite previdni, količina maščobe variria glede na tip piškotov)

MASA:

3x svilnat tofu
1 konzerva kokosovega mleka
2 žlici škroba
lupinica ene bio limone (dejte jo za zih še oprat, predno jo naribate- pa ribajte po vrhu, globje ko greste, bolj bo grenko, kar pa ni najboljš)
1 žlica vaniljevega ekstrakta (lahko tudi vanilin, ampak raje ta natur verzijo)
sladkor ali sladilo po okusu (cca. 100 g)

“MARMELADKA”:

300 g malin (zmrznjenih, če niso v sezoni)
sladkor/agavin sirup/javorjev sirup/karkoli sladkega, po okusu
1 žlica škroba
0,5 dl vode

Postopek

PODLAGA:
Piškote zdrobimo in zmešamo s stopljeno maščobo. Trdno razporedimo po dnu pekača, ki smo mu nataknili peki papir.
MASA:
Pazte zdej – to je pa kompleksno za ponort! Vse sestavine za maso dejte v blender in zblendajte.

Vlijte v predohlajeno piškotno podlago v pekaču in dajte pečt za 20 minut na 180.

Povrh namažte svojo najljubšo marmelado, napokajte s svežim sadjem al’ pa pustite plain Jane.
“MARMELADKA”:
Pokuhajte maline, da pustijo vodo in osladite.
V pol deci vode raztopite škrob in ga med stalnim mešanjem vlijte k malinam. Kuhajte in mešajte do zgostitve.

To je to.

Obiščite Veganiko.

Pot pod noge. Nekatere stvari morate okusiti v živo.

Kje?

Veganika
Komenskega ulica 30
1000 Ljubljana

Kdaj?

Delovnik
ponedeljek – petek: 08:00-18:00
sobota, nedelja: zaprto

Kaj?

Vsak dan frišna ponudba 2 slanih jedi in nekaj sladic.

Tedenski meni najdete na Facebooku ali Instagramu.

Delite objavo s prijatelji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Odkrijte podobne objave

EXTRA NOVICE

Vam je všeč objava?

Prijavite se na extra novice in prejmite ekskluzivno vsebino za bralce z dobrim okusom.

Več o avtorju

Sodelujte in napišite svoj komentar.

Živjo. To je extraveganza.

Spletni portal za bralce z dobrim okusom.

Ime recepta:Malinin veganski čizkejk

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​