Ste videli najino objavo o kuhanju v termovki?

Nekaj bralcev naju je po njej vprašalo, katero termovko bi priporočila. Zato danes deliva vse o termovki, ki jo vsak dan uporabljava že več kot 1 leto – kje jo kupiti, katero velikost izbrati in kako skrbeti zanjo.

Imate doma termovko, a niste prepričani, če se bo dobro obnesla?

Če imate doma termovko, za katero mislite, da bi se lahko dobro obnesla, najprej preverite, ali ima vse lastnosti za 100% uspeh. Če jih ima, super – pravkar ste prihranili 20-40 €!

Lahko naredite tudi enostaven test in se prepričate: termovko predhodno ogrejte (navodila tukaj) in vanjo natočite vrelo vodo. Ko je odprete po 4 urah, mora temperatura vode ostati precej visoka (nad 60°C).

Nimate prave termovke? 

Odločite se za nakup kakovostne termovke, s katero boste zadovoljni še mnoga leta. Zato ne kupite prve plastične Hello Kitty termovke, ki vam pride pod roke.

Izberite termovko iz nerjavečega jekla, ki dolgotrajno ohranja toploto in je ravno prav velika. Široko grlo je samo še dodaten plus, ki vas lahko prepriča v naložbo.

Želite konkretno priporočilo? Berite dalje.

Drugi so raziskali, da vam ni treba.

Na spletu obstaja pravo gibanje za kuhanje v termovkah. K sreči so med posameznimi preizkušanji kuhanja nenamočenih stročnic našli tudi čas, da preizkusijo skoraj vse termovke na trgu in svoja spoznanja nesebično delijo z drugimi.

Tako sem tudi sama spoznala znamko Thermos in njihove termoske. OK, termovke.

Thermos – znamka, ki je utrla pot termovkam v vsako gospodinjstvo.

Že od 1904 prednjačijo v kakovostnih materialih, inovativnih tehnologijah in zanesljivih izdelkih. Njihove termovke so se odlično obnesle tudi na testih kuhanja v termovki, zato sva se tudi midva odločila, da kupiva eno in jo preizkusiva. (Po tem, ko se žal ljubki Aladdin Bento Lunch Box ni izkazal niti pri kuhanju belega riža.)

V ponudbi in na testih me je najbolj prepričala termovka Thermos Stainless King Food Jar (stane približno 20 € na britanskem Amazonu + poštnina), ki ima dovolj široko grlo, da jo lahko enostavno napolnite s hrano in potem enostavno pomijete.

Najprej sem kupila eno termovko Thermos zase (470 ml). Po nekaj tednih navdušenja nad kuhanjem v termovki, sva naročila še eno večjo za Metoda (710 ml). Sedaj imava vsak po 2, tako da lahko po potrebi kombinirava glavno jed in prilogo. Ali pa še pogosteje, da lahko sama eno termovko pustim v službi in vem, da me doma čaka še ena za kuhanje naslednji dan.

470 ml in 710 ml sta idealni velikosti za kosilo. Jaz imam zelo “zdrav” apetiti in se ne ustrašim velikih porcij hrane, a 470 ml rižote me še ni pustilo lačne. Za (aktivne) moške bi  vseeno priporočila premislek o 710 ml.

PREDNOSTI

+ Kakovost in učinkovitost. Hrana res ostane vroča, kot zagotavlja proizvajalec.

+ Široko grlo za lažje prelivanje hrane in pomivanje notranjosti. Če nimate drobnih dlani, vam bo vseeno prav prišla krtača za pomivanje posode.

+ Manjši termovki je priložena zložljiva žlica, ki jo lahko pospravite v pokrov termovke. Tako imate pribor vedno s seboj. Večja termovka žlice nima.

+ Dokaj pester nabor barv. Če boste kupovati na Amazonu, preverite cene pri različnih barvah, saj se razlikujejo.

SLABOST

Edini minus te termovke je pomivanje na roke, ki ga sama res ne maram. Proizvajalec namreč odsvetuje pomivanje v pomivalnem stroju, saj lahko vroča voda in agresivni detergenti poslabšajo učinkovitost termovke in poškodujejo njeno zunanjost.

Dobra plat: pri kuhanju v termovki se vam nikoli nič ne prismodi, zato je tudi pomivanje enostavno in hitro. Jaz svojo termovko pomijem kar v službi – takoj po kosilu – in vse skupaj mi vzame 2 minuti.

Če nimate dostopa do korita ali obilice vode po jedi, lahko natočite nekaj vode v termovko, jo zaprete, dobro pretresete in pustite do trenutka, ko jo boste lahko pomili.

Ne želite naročati iz tujine?

Pri nas so na voljo termovke znamke Stanley, ki so se na testih obnesle zgolj malo slabše kot Thermos.

V spletni trgovini 1001 dar lahko izbirate med 2 verzijama za hrano, ki se razlikujeta predvsem v dizajnu in detajlih. Obe imata okrog 500 ml prostornine in staneta 35-40 €.

Imate termovko, s katero ste zadovoljni in jo želite priporočiti drugim? Ste preizkusili katero od omenjenih termovk? Prosim, podelite svoje izkušnje v komentarjih.

Objava vsebuje partnerske povezave. Z nakupom preko njih prejme portal nekaj fičnikov provizije. Vi ne plačate za izdelek ali storitev nič več, kot bi sicer, z nakupom prek povezav v objavi pa podprete portal.