Iščete nove recepte, da bodo letošnji prazniki še posebej sladki? V nadaljevanju smo zbrali najbolj priljubljene veganske recepte za praznične sladice. Brez dvoma bodo navdušile vaše brbončice ali pa pomagale, da kateri koli običajen dan zadiši po praznikih.

Ne glede na to, ali si zaželite okusnih piškotov, drobnih kroglic, kosa torte ali pa nagrajene potice, imamo recept za vas. Od tistih najbolj enostavnih, ki potrebujejo samo 3 sestavine ali pa le 15 minut za pripravo, do tistih naprednejših, ki bodo potešili vašo kulinarično vedoželjnost.

veganski_piskoti_recept_testo_extraveganza1

Najboljše testo za veganske piškote

Enostavno in okusno testo, ki bo uspelo tudi začetnikom. Uporabite ga lahko za okusne skutne žepke z orehovim nadevom ali pa jih namažete z marmelado.

Veganski piškoti, recept za linške oči z marelično marmelado

Veganski piškoti – recept za linške oči

A lahko kateri prazniki minejo brez piškotov? Med iskanjem odgovora na retorično vprašanje lahko že naredite linške oči – enostavne in luštne piškote, pri katerih lahko sodelujejo tudi najmlajši.

qrf

Veganska potica – nagrajeni recept za Najbolj inovativno potico 2019

Zakaj bi pripravljali katero koli potico, če lahko naredite nagrajeno različico! Odkrijte recept za inovativno vegansko potratno potico v klasični obliki.

rum kokos kroglice extraveganza

Veganske rumove kroglice

Če dobite nenapovedane obiske ali pa si sami zaželite hitre sladice, vas bodo rumove kroglice rešile. Kroglice so pripravljene iz 5 sestavin in v samo 20 minutah. Ali pa celo v 10 min, če malo poguljafate in delate večje kroglice.

Ob praznikih se prileže tudi veganska francoska solata. Z vami delimo dva recepta – za pripravo z majonezo ali brez.

veganska_madžarica_recept_extarveganza

Veganska madžarica – recept za lene kuharice

Prazniki so za lenarjenje in druženje, zato pri peki ali pripravi sladic izberemo tudi kakšno bližnjico. V tem slogu je narejena tudi veganska madžarica na hitro – ne potrebujete listov testa, saj jo lahko pripravite kar s petit keksi.

Veganske Jaffa tortice

Veganske Jaffa tortice

Poskusite ljubke Jaffa tortice, ki jih boste pripravili v 20 minutah. Od mehkega biskvita, želeja in čokoladnega preliva. Fotogenična sladka mojstrovina, ki bo navdušila vaše brbončice!

bananin kruh veganski brez glutena recept extraveganza

Veganski bananin kruh brez glutena

S kosom odličnega bananinega kruha je vsak dan praznik! Preverite recept za brezglutensko različico, narejen iz doma pripravljenih brezglutenskih mok.

veganski-piskoti-recept-brezglutenski-piskoti-extraveganza2

Brezglutenski veganski piškoti

Recept za odlične veganske piškote brez glutena. Z veliko čokolade in suhega sadja – recept lahko tudi prilagodite svojim željam.

Preverite si tudi veganski meni zadovoljnih (vse)jedcev. Več kot 30 izbranih veganskih receptov, s katerimi boste zagotovo navdušili tudi vsejede prijatelje in družinske člane.

veganske rafaelo kroglice recept extraveganza edita celofiga

Veganske Rafaelo kroglice

Recept za priljubljene Rafaelo kroglice v veganski, enostavnejši in tudi bolj zdravi različici. Pripravite jih iz mandljeve pulpe, ki vam ostane po pripravi domačega mandljevega mleka. Pa poskusite pojesti samo eno!

veganska čokoladna torta recept extraveganza

Veganska čokoladno-kokosova torta iz samo 4 sestavin

Čokoladno-kokosova torta iz samo 4 sestavin, za katero ne potrebujete pečice. Dekadentna čokoladna krema je pripravljena v samo 5 minutah, enostavneje ne gre!

veganski-ferrero-rocher-recept-cover

Ferrero Rocher kroglice iz 3 sestavin

Še ene kroglice, ki spominjajo na znano bonboniero. Za veganski Ferrero Rocher potrebujete samo 3 sestavine in nekaj potrpežljivosti za oblikovanje kroglic.

Novoletni prazniki niso popolni brez sarme. Preverite odličen Editin recept za sarmo iz pečice, kateremu je sledila že njena babica.