Novoletne zaobljube ali kako se znebiti kilogramov

Ste tudi vi med tistimi, ki že v januarju prvič prelomite novoletne zaobljube? Naj bo prihajajoče novo leto 2019 čas sprememb in novih, koristnih spoznanj.
novoletne zaobljube 2018 extraveganza

Vsako novo leto ista zgodba.

Novoletne zaobljube običajno motivirajo vedno iste ljudi, da bi za svoje zdravje naredili nekaj več. Shujšati in/ali pridobiti več mišične mase na pravih mestih so najpogostejši vzroki danih zaobljub.

V lenobnem januarju se ljudje prekršijo prvič. In kmalu še drugič in tretjič. Čas je še vedno na njihovi strani. Mrzli februar je tako kratek, da mine en, dva, tri. In komu se sploh ljubi migati v ledenem mrazu!

Kmalu je pred vrati mesec marec in spet je prebujajoča se pomlad tista, ki v ljudeh izzove iste, novoletne želje. A zgodba se ponovi.

April je deževen, cvetoči maj pa najboljši izgovor za pomanjkanje časa. Junij, julij in avgust so odločno prevroči meseci, da bi se posvečali gibanju. Itak.

September je tisti mesec v letu, ko slaba vest počasi, a vztrajno izginja v dolgih rokavih. Oktober prinese jesenski hlad, november in december pa topla, zimska oblačila.

Vsako novo leto je čas bolj ali manj istih novoletnih zaobljub.

Izziv za leto 2019

Za novo leto 2019 si zastavite drugačen izziv.

Pustite se prepričati, da je prenajedanje povezano s tolažbo. Čustvena lakota ni s hrano nikoli potešena, zato se vsakič znova nadaljuje v začaranem krogu. Idealna življenja, o katerih berete v revijah, so odsev vedno bolj narcistične družbe, ki hrepeni po ugajanju in priznavanju. Sprejemanju in štetju lajkov.

Zakaj ljudi tako zelo motivirajo vedno iste, z zunanjim videzom povezane zgodbe? Zakaj si preprosto ne zaželijo več ljubezni, s katero se je najlažje (na)hraniti, precej lažje, kot pa je izgubljati odvečne kilograme?

Predvsem zato, ker napak verjamejo, da je njihova notranja sreča odvisna od njihovega zunanjega videza. Da bodo lahko, kako ironično, dajali šele takrat, ko bodo lažji za nekaj kilogramov.

Prepoznavanje vzorca in razumevanje družbene ter osebne vloge je prvi korak k sprejemanju lastnega telesa in vseh pomanjkljivosti, ki vas oklepajo v neprestanih bojih s kilogrami in s samim seboj.

Je tudi prvi korak k spreminjanju miselnosti in prvi korak k željenim spremembam.

Osredotočite se na vzroke, ki koreninijo v čustvih – žalosti, jezi, ljubosumju, slabih odnosih, posledično nizki samopodobi, lenobi, dvomu ali dolgočasju.

Ne prepustite se malodušju, ki iz vas ožema energijo, ki jo nujno potrebujete za odpravljanje vzrokov. To energijo raje izkoristite za uživanje življenja!

Soočite se sami s sabo, s svojimi strahovi in nezaupanjem, saj boste s tem izbojevali pomembno zmago v svojem novem življenju.

Prepustite se majhnim užitkom in velikim spremembam. Naj bo leto 2019 vaše!

Novoletne zaobljube 2019

Najpomembnejše je spoznanje.

Zato zaobljubam v novem letu dodajte svoj odločen pečat. Zaželite si manj, da bi dobili več! Manj prenajedanja, manj alkohola, manj poležavanja na kavču, manj jeze in manj ljubosumja.

Manj dolgočasja, manj hrepenenja, manj prelaganja odgovornosti na druge.

Želja po manj ima lahko hipne rezultate!

Počasi in z majhnimi koraki (z)gradite zdrav odnos do lastnega telesa. To je edino zagotovilo, da boste svoje telo, z vsemi pomanjkljivostmi vred, sprejeli. In ga (vz)ljubili takšnega, kot je.

Danes se malokdo res ljubi, tako zares.

Zato bodite drugačni!

Delite objavo s prijatelji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Odkrijte podobne objave

EXTRA NOVICE

Vam je všeč objava?

Prijavite se na extra novice in prejmite ekskluzivno vsebino za bralce z dobrim okusom.

Več o avtorju

Sodelujte in napišite svoj komentar.

Živjo. To je extraveganza.

Spletni portal za bralce z dobrim okusom.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​