V tokratnem knjižnem sprehodu prvič objavljam otroško knjigo – slikanico, ki je prvič izšla konec leta 2015. Nanjo me je opomnil prijatelj z meditacije, ki je slikanico kupil v Španiji, ter me navdušil z opisanim konceptom knjige, ki je prej nisem poznal.

Knjiga Reševanje živali Patricka Georga je izjemna, saj na pameten, ljubek, predvsem pa izredno poučen način otrokom sporoča, da nekaj z ujetimi živalmi ni v redu. Otroci dobesedno postanejo mali junaki, ki živalim z listanjem transparentnih listov, na katerih so motivi ujetih živali, omogočajo pot na svobodo. Mogoče celo najpomembnejša slikanica, ki jo boste predstavili svojim otrokom!

Knjiga ima še eno pomembno odliko – je brez besedila. Zvočni razlagalci o nujnosti sobivanja z živalskimi vrstami tako postanejo kar starši, ki lahko otroke skupaj s slikanico naučijo, zakaj je izkoriščanje in zloraba živali neprimerna za sodobnega človeka. In se hkrati potrudijo, da otrokom za kosilo ne postrežejo živali, ki jo je otrok v knjigi junaško rešil.

A to morebitno zagato je rešil kar avtor sam oz. založba. V zgodbi namreč lahko otrok reši pretežno divje živali – slona iz cirkusa, pa medveda iz živalskega vrta, želvo iz objema ribiške mreže, celo krokodila z visokih ženskih gležnarjev lahko obudi nazaj v življenje.

No, končno lahko reši tudi kokoši (ampak ne reši vseh!) iz prenatrpanega kokošnjaka, ki se na prelistani strani svobodno gibljejo na travniku pod svobodnim soncem. Na povsem zadnjih straneh slikanice lahko vaš otrok junaško reši še potepuškega, brezdomnega psa ter mu ponudi dom in objem rdečelase deklice.

V tej kratki, a poučni slikanici pogrešam predvsem udomačene živali, katere so zaradi ujetosti in človeške nadvlade najbolj potrebne rešitve. (V slikanici prevladujejo divje živali.) V mislih imam predvsem rejne živali. Na primer krave, ki bi jih rešili z nedeljskega krožnika, ali pa ovce, ki bi jih slekli s puloverja in vrnili na travnik.

Če ste otrokom pripravljeni ponuditi zgled in jih naučiti o pomembnosti ravnanj z živimi bitji, je slikanica izjemno darilo za vas in vzgojo vaših otrok. Povsem očarani pa znajo biti tudi vaši otroci, ki pogosto mnogo bolj pretanjeno dojemajo svet, ki je še brez naučenih ravnanj in doktrin, ki oklepajo življenja odraslega sveta.

Patrick George

Animal Rescue

Izjemno darilo za vas in vzgojo vaših otrok.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Patrick George

Animal Rescue

Izjemno darilo za vas in vzgojo vaših otrok.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Objava vsebuje partnerske povezave. Z nakupom preko njih prejme portal nekaj fičnikov provizije. Vi ne plačate za izdelek ali storitev nič več, kot bi sicer, z nakupom prek povezav v objavi pa podprete portal.