Pečeni jajčevci ne potrebujejo veliko, da zasijejo! V tem receptu smo jih spekli v pečici in prelili z enostavno marinado, ki jed osveži. Zraven se odlično prileže pečen krompir ali pa kar kos domačega kruha, s katerim boste pomazali še zadnjo kapljico marinade.

Jajčevci so zelo hitro pripravljeni, največ časa vam bo vzelo čakanje, da izločijo vse grenčine. Osvežilna marinada pa bo njihov prepoznave, skoraj letargičen okus dvignila na drug nivo.

Pečeni jajčevci v marinadi iz olivnega olja, mladega česna in limoninega soka

Odlični pečeni jajčevci z osvežilno marinado, ki jo lahko uporabite tudi pri drugih vrstah pečene zelenjave.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
peceni_jajcevci_veganski_recept_extraveganza
priprava: 30 min
kuha ali peka: 15 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 45 min
št. porcij: Manjši pekač
vegansko
enostavno

Sestavine

  • Jajčevci
  • Olivno olje
  • Mlad česen (sesekljan)
  • Limonin sok
  • Sol
  • Sveže mlet poper

Sezonski recepti so najboljši! Preverite tudi polnjene velike bučke, v katerih lahko prav tako uporabite jajčevce in drugo sezonsko zelenjavo.

Postopek

  1. Jajčevce narežete na tanke rezine, posolite in pustite v cedilu, da izločijo grenčine (kakšnih 20 minut).
  2. Nato ji sperete in popivnate s papirnato brisačo.
  3. Naložite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, poškropite z olivnim oljem in pečete na 220 stopinj (ventilacija/žar), da se lepo zapečejo (cca. 10 do 15 min).
  4. Pečene predevate v skledo in dodate dobro olivno olje, sesekljan mlad česen, limonin sok in sveže mlet poper.

Imate višek jajčevcev? Narežite jih na drobno, posolite, da izločijo grenkobo, in uporabite v našem preverjenem receptu za zelenjavne polpete.