Ali obstajata zdrava in nezdrava rastlinska hrana?

Čeprav velja, da je rastlinska hrana zdrava hrana, pa to ne velja za vse vrste hrane rastlinskega izvora. Katera hrana je torej zdrava in katera nezdrava rastlinska hrana, ki vpliva na nastanek in razvoj bolezni? Kako se ji izognemo in s čim jo nadomestimo?

VEČ >

Regratov med – recept za domačo pripravo

Preverjen babičin recept za regratov med, v katerem lahko uživate celo leto – namažite ga na kruh, dodajte v sladice, posladkajte si čaj ali pa si ga privoščite kar na žlico. Čebelice vam bodo hvaležne.

VEČ >

Kuhanje v ekonom loncu – kako in koliko časa

Ekonom lonec omogoča hitro in preprosto kuhanje številnih živil. S kuhanjem na visokih temperaturah in pod pritiskom iz živil izvabite najboljši okus. Preverite, kako začeti s kuhanjem v ekonom loncu in koliko časa se katera živila kuhajo.

VEČ >

Mes(e)ni praznični užitki

Živali s strani največjih svetovnih religij nikoli niso bile deležne ultimativne zaščite ali del etičnih razprav o ravnanju z njimi. Katere živali se zaradi verskih omejitev lahko znajdejo na krožniku in katere ne? So vse živali na krožniku enakopravne, ali so nekatere enakopravnejše od drugih?

VEČ >

Zmote o »zdravih« maščobah – hitro jih je preveč

Nerazumevanje vira in vloge zdravih maščob so privedli do tega, da se ne znamo več prehranjevati v skladu s svojo naravo. Za vas smo pripravili najpogostejše zmote o zdravih maščobah in predstavili vlogo, ki jo imajo maščobe v našem telesu. Piše Špela Vehar.

VEČ >

Kako omejiti izbruhe pandemij v prihodnosti?

Znanstveniki ugotavljajo, da razvoj virusov, ki povzročajo nalezljive bolezni, izvira iz časa udomačevanja živali. V članku boste našli povezave do znanstvenih raziskav, poročila Svetovne zdravstvene organizacije ter druge ugotovitve, kako množična zloraba živali v temelju vpliva na naše zdravje in zakaj vznikajo virusi in pandemije.

VEČ >
Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​