Tokrat z velikim veseljem predstavljam knjigo Shinrin-Yoku, ki bo čutečemu bralcu ponudila pravo razkošje užitka v sprehodu skozi zdraviteljske učinke gozda in narave. O praksi shinrin-yoku smo na Extraveganzi že pisali, gre za umetnost in znanost o tem, kako lahko drevesa (oz. narava na splošno) blagodejno vplivajo na naše zdravje in poglabljajo našo srečo.

Preberite tudi, kakšne zdravilne učinke prinaša shinrin-yoku ali gozdna kopel.

Za vas smo pripravili tudi nekaj kratkih nasvetov, kje in kako pravilno izvajati shinrin-yoku.

Avtor dr. Qing Li je univerzitetni profesor in eden najpomembnejših strokovnjakov na svetu s področja gozdne medicine. Med drugim je ustanovitelj in predsednik Japonskega društva za gozdno medicino (Japanese Society for Forest Medicine) in podpredsednik ter generalni sekretar Mednarodnega društva za naravo in gozdno medicino (International Society of Nature and Forest Medicine). Je tudi eden od direktorjev japonskega Društva gozdne terapije (Forest Therapy Society).

Knjiga je polna čudovitih barvnih slik narave in gozdnih lepot, ki v teh hladnih dneh ogrejejo dušo in srce. Sestavljena je iz 4 poglavij in dolgega uvoda, v katerem avtor bralca med drugim popelje tudi na kratek sprehod med vrste dreves japonskih gozdov, ga spozna z zanimivimi japonskimi festivali in tradicijami, ki koreninijo v naravi, ter ga vpelje v mit o nastanku veličine japonskega gozda.

Z znanstvenimi dejstvi podprta pričevanja profesorja Qing Lija o blagodejnem vplivu gozda na naše zdravje, nasveti in priporočila za izvajanje terapevtske prakse v gozdu ter načini uglaševanja našega doma s sozvočjem narave, so trdno zagotovilo za bralske užitke. Profesor, ki vsako ponedeljkovo popoldne pelje svoje študente na sprehod v naravo, ob koncu knjige doda še razmišljanje za prihodnost in našo obveznost za skrb za naravo in okolje.

Knjiga bo izjemno branje in užitek (tudi ob bogatem slikovnem gradivu) predvsem za vse tiste, ki čutijo posebno vez z japonsko kulturo in naravo ter tudi za vse tiste, ki jim je mar za naše okolje in svoje zdravje. Moč narave je izjemna in le tisti najbolj nejeverni med nami potrebujejo znanstvene dokaze o zdravilnih učinkih le-te.

Zato se kljub nekoliko nižjim temperaturam odpravite na kratek sprehod po gozdu in se naužijte njegove čarobnosti. Nato pa v toplem zavetju doma v kratkih požirkih izpijte lepoto, zapisano v knjigi profesorja Qing Lija.

Qing Li

Shinrin-Yoku: The Art and Science of Forrest-Bathing

Izjemno branje za vse, ki čutijo naravo in ki jim je mar za okolje in svoje zdravje.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Qing Li

Shinrin-Yoku: The Art and Science of Forrest-Bathing

Izjemno branje za vse, ki čutijo naravo in ki jim je mar za okolje in svoje zdravje.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Objava vsebuje partnerske povezave. Z nakupom preko njih prejme portal nekaj fičnikov provizije. Vi ne plačate za izdelek ali storitev nič več, kot bi sicer, z nakupom prek povezav v objavi pa podprete portal.