Recept za domače tortilje bo postal stalnica pri vseh, ki imate radi mehiške dobrote ali pa enostavne prigrizke. Tortilje lahko namreč uporabite tudi za pripravo zdravih zavitkov za malico ali lahko večerjo.

Spočito testo razdelite in oblikujte 8 kroglic.
Pečene tortilje uporabite v toplih jedeh ali hladnih prigrizkih.

Domače tortilje

Preverjen in enostaven recept za domače tortilje iz pšenične moke.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
domace_tortilje_recept_extraveganza2
priprava: 5 min
kuha ali peka: 20 min
čakanje: 30 min
skupni čas: 55 min
št. porcij: 8 tortilj

Sestavine

  • bela pšenična moka – 1 skodelica (300 ml)
  • mlačna voda – ¾ do 1 skodelice (odvisno od moke)
  • sol – ½ čajne žličke
  • olivno olje – 1 žlica

Preverite tudi recept za veganske quesadille z sirom iz … Odkrijte sami v receptu.

Postopek

  1. Iz vseh sestavin zamesite mehko testo (gnetite 5 minut). Oblikujte v kepo, zavijte in pustite počivati vsaj pol ure.
  2. Razdelite na 8 delov, oblikujte kroglice, jih razvaljajte in specite v ponvi na srednje močnem ognju – približno 1 minuto na vsaki strani. Pečene sproti odlagajte na krožnik in pokrijte s krpo, da se ne izsušijo.

Pečene tortilje lahko tudi zamrznete.

Za brezglutensko različico spoznajte odlične hitre tortilje iz rumene leče.