Recept za miso juho je verjetno eden izmed najenostavnejših na portalu – postopek vsebuje samo 2 koraka, večino sestavin pa lahko izberete po trenutnem navdihu okusu. Ko pripravite miso jušno osnovo, so možnosti, kaj boste dodali vanjo, neskončne. 

Jaz sem tokrat v juho dodala pečene kocke tofuja (začinjene z mletim česnom in črnim poprom), pečene šitake, na hitro popečen bok choy, mie rezance in nasekljano mlado čebulo.

Na spodnjih fotografijah pa lahko vidite, da lahko v miso juhi uporabite koli zelenjavo in dodatke. Uporabite lahko svežo zelenjavo, lahko pa jo tudi na kratko skuhate ali spečete.

Miso juha je odlična izbira za krepčilno večerjo ali kot predjed (v tem primeru lahko zmanjšate količine v receptu ali porcijo razdelite na 2 osebi).

Miso juha

Recept za odlično japonsko juho, polno umami okusa. Hitra in enostavna priprava.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
Miso juha – recept
priprava: 5 min
kuha ali peka: 10 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 15 min
št. porcij: 1 večja porcija

Sestavine

  • 3 sesekljani stroki česna
  • 1 žlička sesekljanega ingverja
  • ščepec čilijevih kosmičev
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica miso paste
  • ½ žličke umeboshi kisa
  • malo limoninega soka
  • 600 ml vode

Odkrijte tudi recept za korenčkovo juho, kjer vas čaka tudi dostop do zbirke receptov za veganske kremne juhe.

Postopek

  1. Česen, ingver, vodo, čilijeve kosmiče in sojino omako dajte v kozico, zavrite, kratko pokuhajte (nekaj minut) in odstavite. Vmešajte miso pasto (razmešajte z metlico), umeboshi kis in limonin sok.
  2. Dodajte svežo ali kratko kuhano (pečeno) zelenjavo, mie rezance, popražene gobice …

Imate radi jedi na žlico? Preverite recept za odličen veganski ričet.