Obožujem potovanja. Tista po svetu in tista na krožniku. S tem receptom bomo odpotovali v barvito Indijo. Recept za veganski curry sem prilagodila do te mere, da je izjemno hiter, enostaven in primeren tudi za popolne začetnike v kuhinji.

Glavni zvezdi krožnika sta čičerika in posebej, v ponvi popečena cvetača. Namesto čebule sem uporabila por, ki da jedi nekoliko bolj blag okus, hkrati pa se njegova sladkoba odlično prileže k indijskim začimbam.

Kot boste videli, za ta recept na potrebujete polovice mumbajske tržnice. Za okusno in hitro kosilo bo čisto dovolj rumena curry pasta. Če je pa nimate, lahko preprosto uporabite mešanico začimb curry.

Curry po tem receptu lahko postrežete z različnimi prilogami – od riža, mie rezancev, kruhkov iz ponve do brezglutenskih tortilj iz rumene leče. Jaz sem se tokrat odločila za mešanico kvinoje, ajde in rjavega riža.

Zraven sem dodala še pečene šparglje za nekoliko zelene barve. Vi lahko popečete poljubno zelenjavo (npr. rdeča pesa, korenje, sladek krompit, brokoli) ali pa sledite osnovnemu receptu. S kombinacijo čičerike, cvetače in kokosovega mleka nikoli ne morete zgrešiti.

Naj vam tekne!

Dodajte izbrano zelenjavo ali sledite osnovnemu receptu.

Veganski curry s čičeriko, popečeno cvetačo in šparglji

Okusno, polnovredno in barvito kosilo! Slasten curry boste pripravili z nekaj sestavinami.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
recept_veganski_curry
priprava: 10 min
kuha ali peka: 30 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 40 min
št. porcij: 2 porciji

Sestavine

  • kuhana čičerika – 400 g
  • por – 1 večji
  • cvetača – 1 manjša
  • rumena curry pasta – 2 žlici (če je nimate, uporabite mešanico curry začimb v prahu)
  • kokosovo mleko – 200 ml
  • voda – približno 500 ml

Odkrijte tudi recept za veganski zeleni curry. Izberite poljubno zelenjavo in odkrijte nove okuse.

Postopek

  1. Por narežite in popražite na žlički kokosovega olja.
  2. Zmanjšajte temperaturo, dodajte curry pasto, premešajte in počasi (ob stalnem mešanju) pražite 10 minut.
  3. Dodajte kokosovo mleko, vodo in čičeriko. Kuhajte 10 minut.
  4. Posebej v ponvi popecite cvetačo – tako bo ostala čvrsta in hkrati hrustljavo zapečena. Dodajte jo h kuhanemu curryju.
  5. Curry postrezite z najljubšo prilogo.

Imate radi čičeriko? Obvezno preizkusite recept za slastno juho iz čičerikine moke.