Spodnji recept za veganski sladoled je ustvarjen za ljubitelje tropskih okusov. Kombinacija osvežilnega manga in kremnega kokosovega jogurta nudi pravo osvežitev v poletni vročini.

V tem sladoledu je mango prava zvezda! Ker pa vem, da je iskanje zrelega in okusnega manga po trgovinah malo priljubljen hobi, imam še nekaj rešitev za priložnosti, ko vam ne uspe najti odličnega svežega manga.

Uporabite lahko tudi vložen mango ali mangov pire iz pločevinke, ki vsebuje 95 % manga in 5 % sladkorja. Najdete ga lahko v azijskih trgovinah in bolje založenih trgovinah na oddelku z azijsko hrano.

Priporočam vam tudi, da poskusite sladoled z domačim kokosovim jogurtom (dostop do recepta v nadaljevanju). Tako lahko pripravite gostejši jogurt in se ognete odcejanju.

Popolna kombinacija za poletno osvežitev.

Odkrijte tudi recept za veganski sladoled z gozdnimi sadeži, oblit s čokolado in posut z liofiliziranimi malinami.

Domači veganski sladoled z mangom in kokosovim jogurtom

Recept za domačo pripravo odličnega veganskega sladoleda. Tropski okusi manga in kokosovega jogurta bodo navdušili tudi najbolj izbirčne.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
veganski_sladoled_mango_jogurt2
priprava: 5 min
kuha ali peka: 0 min
čakanje: 3 ure
skupni čas: 3 ure 5 min
št. porcij: 2–3 lučke

Sestavine

SLADOLED

  • mango – 1 večji (popolnoma zrel; če ga ne najdete, preverite v uvodu nekaj alternativnih rešitev)
  • odcejen kokosov jogurt* – 1 skodelica (250 ml)
  • kokosova krema (strjeni del kokosovega mleka iz pločevinke) – 2 žlici
  • javorjev sirup – 2 žlici (ali več)
  • limonin sok – 1 čajna žlička

PRELIV

  • bela čokolada – za obliv (jaz sem uporabila Vego)
  • kokosovi kosmiči – za posip

Preverite tudi ostale recepte za domače veganske lučke – v čokoladni ali sadni različici.

Postopek

  1. Jogurt prelijte v cedilo, obloženo z gazo (in postavljeno nad posodo). Pustite, da se popolnoma odcedi (nekaj ur). Tako boste dobili grški jogurt, ki je zelo gost in kremast. Če boste uporabili domači (gost) jogurt ali znamko Harvest Moon, odcejanje ni potrebno.
  2. Vse sestavine za sladoled v blenderju zmešajte do gladkega, prelijte v silikonski model in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Vzemite iz zamrzovalnika, razrežite na manjše koščke in le-te ponovno zblendajte. Na ta način boste »razbili« vse vodne kristale, ki so nastali pri prvem zamrzovanju. Maso prelijte v modelčke za lučke in ponovno zamrznite. Lahko pa, v kolikor želite sladoled pojesti takoj, vse te korake preskočite in sladoled pripravite z zamrznjenim mangom – pazite le na to, da vse sestavine hitro zblendate.
  3. Nad vodno paro stopite belo čokolado. Lučke vzemite iz modelčkov in prelijte s stopljeno čokolado. Po želji posujte še s kokosovimi kosmiči.

Preden ugriznete v prvo lučko …

Imate slabe izkušnje z modelčki, ki se nočejo ločiti od lučk? Poskusite lahko naslednji nasvet.

Modelčke z lučkami vzemite iz zamrzovalnika in jih na hitro namočite v vročo vodo. Tako se bo v nekaj sekundah stopila zunanja plast lučk in bodo nemudoma odstopile od modelčkov.

Recept za sladoled iz samo 4 sestavin. Hitreje in enostavneje ne gre!

BONUS: recept za domač kokosov jogurt

V receptu lahko uporabite kupljen ali domač kokosov jogurt. Če ga pripravite doma, lahko naredite gostejši jogurt in preskočite prvi korak v receptu, večurno odcejanje jogurta, da dobite grški jogurt.

Dostop do recepta za domač kokosov jogurt lahko brezplačno pridobite, če izpolnite spodnji obrazec. Če ste že naročeni na Extranovice, pa v svojem inboxu poiščite katere koli Extranovice – tam vas čaka povezava do skrite vsebine.

EXTRA VSEBINA

Domač kokosov jogurt

Preverite recept za enostaven kokosov jogurt, ki vedno uspe.

Vpišite pravi email, saj vam bomo tja poslali dostop do receptov.