Recept za zdravo skledo s sezonskimi zimskimi sestavinami, ki bodo vnesle barvo in svežino v vaš jedilnik. Čeprav si pozimi radi privoščimo nekoliko težje in nasitne jedi, je dobro občasno osvežiti jedilnik z lahkimi jedmi iz sezonskih sestavin.

Pri tej skledi so mi najbolj všeč drobna presenečenja, ki jih dajejo različne teksture in okusi. Uravnotežen značaj maslenega fižola in brstičnega ohrovta ustvarja odlično kuliso za igrive dodatke, kot so semena granatnega jabolka, popraženi lešniki in jogurtov preliv. Čisto vsak zalogaj obljublja novo dogodivščino.

Namig: sestavine lahko tudi posebej pripravite in vzamete s seboj v službo ali šolo, kjer jih lahko samo še premešate in tako pripravite okusno in zdravo malico.

Če so vam všeč takšna lahka kosila, ne spreglejte priložnosti (na dnu objave), da pridete do širše zbirke podobnih receptov za zdrava in lahka zimska kosila.

Barvita skleda vabi, da zajamete prvi zalogaj.
Kremast fižol, hrustljavi lešniki, sveže granatno jabolko ... popolno kosilo!

Zdrava zimska skleda

Odlična izbira za lahko in enostavno kosilo! Recept za skledo z maslenim fižolom, popraženim brstičnim ohrovtom in izbranimi dodatki.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
zdrave_jedi_recepti_extraveganza2
priprava: 10 min
kuha ali peka: 5 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 15 min
št. porcij: 1 porcija

Sestavine

SKLEDA

 • brstični ohrovt
 • kuhan masleni fižol
 • granatno jabolko
 • popraženi lešniki
 • sol, poper, začimbe (česen v prahu, čilijevi kosmiči)
 • kvasni kosmiči

PRELIV

 • maslo indijskih oreščkov
 • kokosov jogurt
 • limonin sok
 • sol, poper

Tudi kremne juhe so odlično, lahko in zdravo kosilo. Preverite recept za okusno korenčkovo juho. Na dnu objave pa vas čaka možnost, da pridete do zbirke vseh 10 receptov za veganske kremne juhe.

Postopek

 1. V ponvi (na olju ali brez) popražite brstični ohrovt. Začinite ga s česnom, soljo, črnim poprom, čilijevimi kosmiči in malo kvasnih kosmičev. Te dodajte na koncu, da se naredi hrustljava skorjica.
 2. Posebej zmešajte vse sestavine za preliv.
 3. V skledo poleg brstičnega ohrovta dodajte kuhan fižol, malo granatnega jabolka (za svež okus) in popražene lešnike. Tik pred serviranjem prelijte s prelivom.

BONUS: 5 receptov za zdrava in lahka zimska kosila

Zimska skleda je del širše zbirke zdravih in lahkih kosil, kjer boste našli 5 idej, kako lahko v zimski jedilnik vnesete nekoliko več domiselnih kombinacij sezonskih sestavin – od zdravih skled do brezglutenskih lečinih cmočkov.

Dostop do zbirke receptov lahko brezplačno pridobite, če izpolnite spodnji obrazec. Če ste že naročeni na Extranovice, pa v svojem inboxu poiščite katere koli Extranovice – tam vas čaka povezava do skrite vsebine.

EXTRA VSEBINA

5 idej za zdravo in lahko zimsko kosilo

Preverite vseh 5 receptov za zdrava kosila, ki bodo osvežila vaš zimski jedilnik.

Vpišite pravi email, saj vam bomo tja poslali dostop do receptov.