V zadnjem letu sva z Metodom za ocene restavracij poskusila nekaj odličnih pic. Na primer Fetiche in Bulizza, vsaka seveda na svoj način.

Poskusila sva nekaj tudi malo manj odličnih pic. Na primer Verace 2.0.

Trappa pa se je znašla nekje vmes.

Mogoče je prinesla celo malo razočaranja. Ne, ker bi bili preizkušeni pici slabi, še zdaleč ne. Bili sta dobri. A razočaranje je prišlo, ker sva pred obiskom prejela veliko priporočil za Trappo, zato so bila pričakovanja precej velika. Preizkušeni pici pa sta bili sicer dobri, a ne ravno navdušujoči.

Kaj sva jedla?

V Trappi lahko pri kateri koli pici običajni sir zamenjate za domači fermentirani veganski sir iz oreščkov. Midva sva se odločila za pici Pesto in Špinača, ki sta kot izhodiščno vegetarijanski pici zahtevali najmanj modifikacij.

Špinača

V osnovi gre za belo pico z mocarelo, parmezanom, vloženo cikorijo, mlado špinačo in dehidriranimi olivami. Pri veganski različici je dodan paradižnik (najbrž bi bila pica sicer presuha), parmezan in mocarelo pa zamenja omenjeni fermentirani sir iz oreščkov, ki ga v Trappi delajo sami.

To pico je izbral Metod, zato sem jaz poskusila samo nekaj zalogajev. Testo je enkratno, pozdravljam tudi dehidrirane olive, ki so dodale zanimivo teksturo in poglobile okus vsakega zalogaja.

Pri okušanju pa se nisem mogla znebiti misli, da so okusi nekoliko neuravnoteženi. Predstavljam si, da izobilje parmezana v originalnem aranžmaju nekoliko uravnovesi močno prisotnost cikorije in oliv, ki ju kremast veganski sir žal ni mogel ukrotiti. Zato se okusi te pice ves čas sprehajajo med kislimi (paradižnik, olive) in zaokroženimi, a medlimi (veganski sir, cikorija) notami. Manjka pa nekaj vmes – nekaj malo bolj slanega in konkretnega.

Pesto

V veganski različici pice Pesto je mocarela prav tako nadomeščena z domačim fermentiranim sirom iz oreščkov. Sicer boste na pici našli še pasiran paradižnik, domači bazilikin pesto, polsušene paradižnike in obilico rukole.

trappa veganska pica extraveganza ocena

Jaz bi odstranila nekoliko rukole in enako kot pri pici Špinača dodala nekaj malo bolj slanega in manj kremastega, kot je njihov veganski sir.

Sicer moram poudariti, da sem navdušena, da v Trappi sami fermentirajo veganski sir, a še bolj bi bila navdušena, če bi po okusu bolj zadeli tisto pravo razmerje med vedro kislostjo in kremasto zaokroženostjo. Malo daljša fermentacija, pa bodo najbrž tam.

Do takrat pa gre za povsem solidno vegansko pico, ki trenutno blesti predvsem zaradi odličnega testa.

Kaj naročiti naslednjič?

Jaz bi najbrž izbrala enako, in sicer pico Pesto z veganskim sirom. Čeprav se nisem zaljubila vanjo, ne morem reči, da mi ni bila všeč.

Glede na izvrstno testo, ki ga imajo Trappine pice, in njihov posluh za izbrane sestavine bi bila vesela vključitve vsaj 2-3 menijskih veganskih pic, ki bi uspele očarati z uravnoteženimi okusi, ki so nama pri tokratnem okušanju manjkali.

Zaključek je, da se v Trappo najbrž ne bova načrtno vračala. Če pa se kdaj izgubiva na tej strani Ljubljane in bova lačna, pa veva, kam zaviti.

Extra ocena

3.8/5

Extra info

Trappa
Koprska 94
Ljubljana

Facebook stran
Instagram profil

Cene
pice od 7.50 €

Ambient
vrhunski ambient v piceriji, ki navdušuje z igrivimi dodatki barv in oblik | zelo prijetna terasa za tople dni | dobra izbira tako za večje družbe kot tudi pare

Dostop
Avto lahko pustite na parkirišču v bližini.

Fotografije: Odprte hiše Slovenije in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako jed za oceno restavracij plačajo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.