Knjiga Ajurveda: Veda o samozdravljenju dr. Vasanta Lada je izjemno pomembno delo, ki na kratko in v razumljivem jeziku razloži bogato in kompleksno znanje ter filozofijo starodavne Indije. Ajurveda (sanskrtski izraz, ki pomeni znanje o življenju in dolgoživosti) je bila prvič zapisana v Vedah, ta sistem zdravljenja pa se v Indiji uporablja že več kot 5000 let.

Ajurveda kot znanost ne temelji na stalno spreminjajočih se podatkih raziskav, temveč na večni modrosti rišijev oziroma vidcev, modrecev, ki so, kot pove avtor, preko verskih vpogledov in meditacij prejeli to znanje popolne dovršenosti Kozmične zavesti.

Ajurveda priporoča jutranje opravilo, ki vam bo vzelo le nekaj trenutkov, vaše telo pa vam bo neznansko hvaležno čez cel dan. Preverite!

Knjiga na kratko poda bogato zgodovino ajurvede ter njeno filozofijo, nadaljuje pa s pomembnimi elementi konstitucije človeka (tri doše: vata, pita in kapha), s poznavanjem katerih si lahko posameznik obilno pomaga v vsakdanjem življenju. Za natančno opredelitev treh doš posameznika (in postopanje v primeru neravnovesja) vseeno priporočam obisk ajurvedskega zdravnika, a za vpogled v kompleksnost in dovršeno znanje ajurvede kot medicinske prakse bo knjiga povsem dovolj. Kateri tip doše ste, lahko ugotovite tudi s testom na tej povezavi, ki je žal samo v angleškem jeziku.

Avtor nadaljuje z razvojem bolezni, diagnostiko, zdravljenjem ter ustrezno prehrano, nadalje z okusom in njegovim delovanjem, značilnostmi ter vplivom na telo in zdravje. Ne pozabi poudariti pomembnosti duhovnih tehnik za naše zdravje, kot so dihalne vaje (pranajama), joga ter meditacija. Priporoči tudi masažne terapije z olji, ki ustvarjajo gibanje energije v telesu, za vzdrževanje zdravja in za ustvarjanje ravnovesja med tremi došami: vate, pite in kaphe.

Ajurveda: Veda o samozdravljenju je odlična knjiga, ki nam jasno in na razumljiv način poda obsežno bogastvo starodavnega znanja te praktične življenjske znanosti. Knjiga je odličen uvod v raziskovanje ajurvedskih modrosti in spoznanj, ki nam lahko v temelju spremenijo življenje na bolje.

Če je to prva knjiga o ajurvedi, ki jo boste prebrali, boste prav gotovo želeli še več. Več raziskovanja, več znanja, več razumevanja in več sprejemanja. To je odlika odličnih knjig ter predvsem bogate, brezčasne in neusahljive energije, ki črpa iz bogate zakladnice ajurvedskega znanja.

Vasant Lad

Ajurveda: Veda o samozdravljenju

Če je to prva knjiga o ajurvedi, ki jo boste prebrali, boste prav gotovo želeli še več.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Vasant Lad

Ajurveda: Veda o samozdravljenju

Če je to prva knjiga o ajurvedi, ki jo boste prebrali, boste prav gotovo želeli še več.
ocena 4.5 od 5
Najugodnejša ponudba knjige + brezplačna dostava:

Objava vsebuje partnerske povezave. Z nakupom preko njih prejme portal nekaj fičnikov provizije. Vi ne plačate za izdelek ali storitev nič več, kot bi sicer, z nakupom prek povezav v objavi pa podprete portal.