Naj vas enostavnost tega recepta ne zmede – veganska bučna juha je enkratnega in polnega okusa, čeprav vsebuje samo 3 ključne sestavine. Hokaido buča ji daje kremno teksturo, da ne boste pogrešali smetane za kuhanje ali krompirja, s katerima ponavadi gostimo kremne juhe.

Po želji lahko dodate tudi druge začimbe (npr. curry mešanico ali suha zelišča), vendar sem prepričana, da vas bo očarala tudi v svoji najosnovnejši izvedbi.

Veganska kremna juha iz hokaido buč

Izjemno enostavna bučna juha – za okusno večerjo ali lahko kosilo potrebujete le 3 sestavine (olje je poljubno, vodo pa vsi imamo).
Avtorstvo: Edita Čelofiga
Recept za vegansko bučno juho, potrebujete samo 3 sestavine
priprava: 10 min
kuha ali peka: 20 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 30 min
št. porcij: 4-5 porcij
vegansko enostavno

Sestavine

  • 1 srednje velika hokaida buča
  • 1 večja čebula
  • sol ali jušna kocka
  • olje (lahko tudi izpustite)
  • voda

Preverite tudi Klarin (aka Curryandlove) inovativni recept za veganski sir iz buče, ki ga lahko uporabite v quessadillah ali čisto po svoje.

Postopek

  1. Bučo operite in narežite na manjše kocke. Ni je potrebno lupiti, saj se bo med kuhanjem zmehčala.
  2. Čebulo drobno sesekljajte in popražite na malo olja (ali malo vode), da postekleni. Dodajte narezano bučo in kakšnih 5 minut pražite (če želite, lahko rezine buče najprej spečete tudi v pečici).
  3. Dodajte vodo (toliko, da malce prekrije bučo), zavrite in kuhajte kakšnih 15 minut. Dodajte sol ali zelenjavno jušno kocko.
  4. Spasirajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Za idejo, s čim lahko juho okrasite pred serviranjem, pokukajte v namige pod receptom.

Recept za vegansko bučno juho je tako preprost, da ga lahko pripravite v sodelovanju z najmlajšimi člani družine. Odkrijte tudi ostale domiselne načine, kako lahko otrokom približate zelenjavo.

Opombe in namigi

Jaz bučno juho po tem receptu najraje postrežem z žličko domačega kokosovega jogurta, malo sesekljanega timijana in ščepcem sveže zdrobljenega roza popra.