Recept za vegansko madžarico je tako enostaven in hiter, da ne boste niti pomislili več na peko tankih listov testa. Zdaj lahko preprosto uporabite petit kekse, ki bodo v kombinaciji z gladko čokoladno kremo ustvarili super kontrast, po katerem je madžarica znana.

Kot boste videli, gre za osnovni recept za keks torto, ki ga lahko uporabite tudi s katero drugo kremo in glazuro.

Veganska madžarica (keks torta)

Veganski recept za enostavno različico madžarice – potrebujete le petit kekse, kremo in malo stopljene čokolade za glazuro.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
veganska_madžarica_recept_extarveganza
priprava: 5 min
kuha ali peka: 10 min
čakanje: 3 ure
skupni čas: 3 ure 15 min
št. porcij: 10-12 kock
vegansko
enostavno

Sestavine

  • 500 g petit keksov

Krema:

  • 600 ml mandljevega mleka
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • 4 žlice gustina
  • 200 g margarine (Cocovit)
  • 100 g naribane temne čokolade
  • 1 žlica ruma

Glazura:

  • 100 g stopljene čokolade
  • 50 g margarine

Imate radi hitre in enostavne sladice? Preverite recept za pregrešno čokoladno-kokosovo tortico, ki vsebuje samo 4 sestavine. Preprosteje ne gre!

Postopek

  1. Začnite s pripravo kreme. Zavrite mleko in sladkor.
  2. Gustin razmešajte v malo hladnega mleda, da se vam ne naredijo grudice. Počasi dodajte v zavreto mleko. Z metlico premešajte in ob rednem mešanju par minut kuhajte na zmernem ognju.
  3. Ko je mešanica kuhana (kot puding), odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi.
  4. Potem dodajte čokolado, rum in zmehčano margarino. Dobro premešajte.
  5. Počakajte, da se krema popolnoma ohladi in strdi (vmes z metlico večkrat premešaj).
  6. V pekač položite plast keksov in premažite s približno četrtino kreme. Nanjo položite plast keksov in jo ponovno premažite. Nadaljujte tako z vsako naslednjo plastjo keksov (4 do 5 plasti).
  7. Na koncu prelijte s stopljeno čokolado, ohladite in narežite na kocke (10 do 12 kock).

Preverite tudi rumove kroglice, ki jih boste pripravili v samo 20 minutah. Naredite jih sami ali pa recept pošljite prijateljici, ki se prav tako (sem pa tja) uvršča med lene kuharice.