Ko sva v Mariboru, redko izpustiva obisk kultne picerije La Pizzeria, ki na meniju ponuja tudi vegansko pico. Razlogov za priporočilo La Pizzerie je veliko – od gromozanskih pic, ki si jo zlahka razdelite v dvoje, do pribora, s katerim si pico postrežete.

V nadaljevanju (poleg ocene) preverite, s čim boste razrezali pico v La Pizzerii, ko se odločite za obisk.

Za hitro kosilo v Mariboru vam je na voljo tudi Slovegija, veganska samopostrežna restavracija v centru mesta. Kliknite in preberite najino oceno!

Kaj sva jedla?

La Pizzeria ima na meniju samo eno vegansko pico, zato nisva imela težke odločitve, kaj izbrati. Razen testa, ki sva ga oba (za doplačilo) zamenjala za polnozrnoto, je Metod ostal zvest različici z menija, jaz pa sem si kot ponavadi malo zmišljevala, zato sem naročila pico brez sira in namesto njega rajši dodala česen.

Veganska pica

Veganska pica z menija je obložena s paradižniki, veganskim sirom, bučkami, šampinjoni, papriko, suhimi paradižniki in olivami. Predvideno je testo iz bele moke, zato sva izbrala polnozrnato testo, ki je obema ljubše. Jaz sem naročila pico brez (kakršnega koli) sira in z dodatkom česna. Ampak taka pica ni najbolj fotogenična, zato se je fotoaparatu rajši nastavljala Metodova različica.

Pice v La Pizzerii so ogromne – samo poglejte na spodnji fotografiji, koliko jo gleda čez krožnik! Predstavljam si, da bi jo bilo nemogoče rezati z nožem, zato pico vedno dobite postreženo s škarjami, da si odrežete kos, kot ga želite.

Mene ta svojevrstna izkušnja navduši ob vsakem obisku, saj združuje zame najpomembnejši področji v življenju: hrano in ustvarjanje (krojenje)!

Če vas skrbi, kako na zmenku ali spoznavnem kosilu z bodočo taščo elegantno jesti pico s škarjami, naj vas ne skrbi. S škarjami si odrežete kos, potem pa poljubno z rokami ali vilicami in nožem jeste.

Testo La Pizzeriinih pic je izredno tanko in fino zapečno, zato jo lahko kljub velikosti brez težav pojeste tudi sami, če ste extra lačni.

Metod je samo pripomnil, da bi si želel nekoliko bolj obloženo pico. Mene – kot ljubiteljice marinare in osebe, ki ima v najinem zakonu manjši želodec – ta misel ni niti prešinila. Četrtino pice sem si namreč pustila za zajtrk naslednje jutro.

Preverite tudi ostale ocene restavracij, ki smo jih objavili na Extraveganzi. Od 100 % veganskih bistrojev in restavracij z vegansko ponudbo do najboljših veganskih pic – po celi Sloveniji.

Kaj izbrati naslednjič?

Prepričana sem, da bo večina obiskovalcev zadovoljna z vegansko pico v La Pizzerii. Na voljo so tudi številni dodatki, s katerimi si jo lahko popestrite po svoje – pozorni bodite le na cene, ki znajo pico precej podražiti.

Extra ocena

4.7/5

Extra info

La Pizzeria
Gosposka ulica 8
2000 Maribor

Google Maps

Cene
veganska pica 9,40 € | polnozrnato testo +1 €

Ambient
sodobna mešanica retro in industrijskega sloga | prostorna notranjost s številnimi mizami | nekaj miz je na voljo tudi zunaj

Fotografije: La Pizzeria in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako jed za oceno restavracij plačamo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.