Picerijo Minutka v Postojni sva odkrila slučajno. Po enem izmed najinih, že kar pogostih obiskov Postojnske jame sva iskala, kje bi lahko nekaj pojedla. Če nimava informacije ali priporočila za restavracijo z vegansko ponudbo, ponavadi poiščeva najbolje ocenjeno picerijo in preveriva, ali je pica brez sira veganska. Tako sva storila tudi z Minutko, kjer so nama potrdili, da je vse razen mocarele na tej pici vegansko.

Moram priznati, da sva pred prvim obiskom pričakovala povprečno pico, ki naju bo nasitila v sili razmer, a sva bila izjemno presenečena.

Kaj sva jedla?

Oba sva naročila Vegi pico brez sira. Zveni skromno in celo rahlo podcenjevalno glede na odlično pico, ki sva jo jedla. V prestolnici bi zagotovo nosila neko fensi neizgovorljivo ime.

Vegi pica brez sira

Puhasto in odlično zapečeno testo je obloženo s pelati, pečenimi jajčevci, rjavimi šampinjoni, olivno tapenado, pečenim paradižnikom, pečenim česnom, baziliko, rukolo in posuto s pinjolami.

Okusi se tako dobro dopolnjujejo, da ne vidim prav nobenega manka v siru. Jajčevci in šampinjoni dajejo zelo prizemljeno osnovo, ki jo popestrijo olivna tapenada, pečen česen in pečeni paradižniki. Z dodatkom rukole in hrustljavih pinjol pa je vsak grižljaj zanimiv in vabljiv.

Pica je ravno dovolj velika za nekoga lačnega, midva sva brez težav pojedla vsak svojo.

Kaj naročiti naslednjič?

Pri zadnjem obisku sva ujela pogovor, da občasno francoski chef pomaga razvijati meni, zato se mogoče pojavi še katera druga pica, vredna preizkusa. Jaz bom ostala zvesta tej, skromno poimenovani, Vegi pici. Če bom mogoče malo manj lačna, me mika še Marinara, ki je že v osnovi veganska.

Cena za pico (9,50 €) je sprejemljiva glede na sestavine, okusnost in velikost pice. Prepričana sem, da bi v Ljubljani plačevali zanjo še kakšen evro več.

Extra ocena

4.5/5

Extra info

Pizzerija Minutka
Ljubljanska cesta 14
6230 Postojna

Google Maps

Cene
pica 9,5 €

Ambient
ambient v slogu gostiln stare šole | več različnih prostorov, ki so medsebojno povezani, zato lahko izbirate, kje bi najraje sedeli | na voljo tudi terasa z nekaj mizami

Fotografije: Minutka in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako jed za oceno restavracij plačajo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.