Mandala je samopostrežna veganska restavracija (po domače veganska menza), ki v centru Ljubljane (podhod Ajdovščina) ponuja raznolike opcije za kosila in malice. V 2020 nudijo tudi kosila na študentske bone.

Ekipo, ki stoji za Mandalo, že poznate. Gre namreč za prvo popolnoma vegansko restavracijo, ki jo je odprla ekipa Radha Govinda, ki jih poznate po vegetarijanski restavraciji v Šiški in izpostavi v leseni kučici ob BTC tržnici.

Dostopna lokacija Mandale, pestra ponudba in tudi prijeten, umirjen ambient so odlična kombinacija za hitro kosilo med službo ali ko se mudite po centru.

Kaj sva jedla?

Menzam se ponavadi izogibam. Ponekod je hrana slabe kakovosti in še slabšega okusa. Ponekod pa je vse videti tako dobro, da se ne znam ustaviti in si na krožnik naložim vse od stročjega fižola v omaki do francoske solate. Po pestrosti jedi na najinih krožnikih (ki jim spodnje fotografije delajo krivico) bo jasno, da Mandala sodi v slednjo kategorijo.

Tokrat ne bom opisovala vsake jedi posebej, saj je praktično nemogoče, da bodo ob vašem obisku na voljo enake jedi. Lahko pa podam okvirno oceno vsega, kar sva poskusila.

Kljub temu, da večina jedi ni sezonskih in niso pripravljene izključno iz polnovrednih ali ekoloških živil, kot bi si oba z Metodom želela, moram reči, da je bilo nekaj jedi zelo okusnih (francoska solata, pirini kruhki v obliki romba in polpeti). Ostale jedi so bile popolnoma solidne, mogoče je bil le nekoliko moteč že skoraj prepoznaven okus, ki ga poznate iz ostalih Radha Govindas izpostavah.

Tudi če niste posebej lačni, se vam splača v Mandali ustaviti na sladici. Nekaj sladic je pripravljenih iz ekoloških sestavin, kar je dodaten plus. Obe izbrani tortici sta bili vrhunski in vredni nekoliko višje cene, kot jo pričakujete v menzi.

Kaj naročiti naslednjič?

Če imate čas, naredite en testni krog, da poskusite, kar vas zanima, in si napolnite krožnik z najljubšo kombinacijo jedi. Sicer sem prepričana, da z nobeno jedjo ne boste zgrešili. Meni lahko pred obiskom preverite tudi na spletni strani.

Nedvomno pa priporočam sladice, nujno morate poskusiti vsaj eno.

Extra ocena

3.8/5

Extra info

Restavracija Mandala
Podhod Ajdovščina 4
1000 Ljubljana

Google Maps

Spletna stran
Facebook stran

Cene
odvisno od teže hrane (12.00 € / kg hrane) | sladice od 1.50 € 

Ambient
zelo svetel, barvit in prijeten ambient z barvitimi poudarki | na voljo so številne mize za številčnejše družbe ali kosilo v dvoje | prijazno osebje in prijetnost prostora ustvarjata zelo umirjeno atmosfero

Dostop
Avto lahko pustite na plačljivih parkiriščih v okolici.

Fotografije: Mandala in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako jed za oceno restavracij plačajo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.