Odkritje ponudbe veganskih pica rol v prekmurski piceriji Zvezda v Beltincih je bilo popolnoma slučajno. V picerijo sva se odpravila z mislijo, da bova naročila pico brez sira, če ne bo nič drugega na voljo. A naju je zaposlena presenetila, ko je omenila, da imajo na voljo veganske piza role.

V nadaljevanju ocene preverite, ali je bilo presenečenje prijetno ali ne.

Ste za bolj umirjeno kosilo? V Bakovcih (blizu Murske Sobote) obiščite Gostilno Rajh, kjer nudijo sezonske jedi, navdahnjene z lokalno kulinariko. Tako je tudi veganska ponudba vedno drugačna.

Kaj sva jedla?

V ponudbi picerije Zvezda je več vrst pica rol, med katerimi so samo ene veganske. Drugih veganskih jedi ne nudijo – tudi pice ni mogoče dobiti z veganskim sirom.

Veganske pica role

Ena porcija vključuje 4 pica role in posodico paradižnikove omake. Rolice so polnjene z veganskim cheddar sirom, gobami, koruzo in bučkami.

So zelo lepo zapečene in hrustljave, nadev pa ostane precej sočen in rahlo lepljiv. Sama se – kjer koli je mogoče – izognem topljenemu veganskemu siru, a tukaj moram pohvaliti tako teksturo kot okus, ki je mnogo boljši kot pri večini veganskih pic, ki sem jih doslej poskusila. Za trenutek bi lahko celo pozabila, da gre za veganski sir.

Ob vsakem obisku se zgodi, da nama zmanjka paradižnikove omake, preden prideva do zadnje pica role. Zato vsakič prosiva za dodatno porcijo omake. Priporočam, da že vnaprej poveste, da želite nekoliko več paradižnikove omake. Saj se lahko zgodi, da boste ob naknadnem dodatnem naročilu namesto paradižnikove omake prejeli mlete pelate. Kar se je zgodilo nama. 

Porcija je ravno pravšnja. Jaz ponavadi pojem 3 role in eno odstopim Metodu ali jo vzamem domov. Hladne role so lahko čisto soliden zajtrk ali malica, še posebej če ste na obisku Prekmurja in vzamete kakšno rolo za na dolgo pot domov.

Pred obiskom za vsak slučaj preverite zasedenost miz restavracije, saj se nama je ob zadnjem obisku zgodilo, da v času nedeljskega kosila zaradi zasedenosti niso prejemali niti rezervacij mize niti naročil hrane za osebni prevzem.

Preverite tudi ostale ocene restavracij, ki smo jih objavili na Extraveganzi. Od 100 % veganskih bistrojev in restavracij z vegansko ponudbo do najboljših veganskih pic – po celi Sloveniji.

Kaj izbrati naslednjič?

Glede na to, da ni druge izbire veganskih jedi, vsekakor priporočam, da greste na veganske pica role, ko se naslednjič znajdete v Beltincih.

Extra ocena

4/5

Extra info

Pizzeria Zvezda Beltinci
Panonska ulica 12
9231 Beltinci

Google Maps

Cene
veganske pica role 9,50 €

Ambient
tradicionalen gostilniški ambient | poleti je na terasi urejeno drobno pršenje vode, ki prijetno hladi ozračje

Fotografije: Pizzerija Zvezda Beltinci in Extraveganza.

Preizkuševalci Extraveganze vsako jed za oceno restavracij plačamo sami. Tako ohranjamo neodvisnost in nepristranskost, da lahko povsem iskreno in kritično napišemo svoje mnenje o hrani, osebju in ambientu.