Po uspešnem vodiču po več kot 50 znamkah z veganskimi čevlji nadaljujemo z raziskovanjem modne krajine – tokrat z veganskimi modnimi dodatki.

Veganske torbe in pasovi – ste pripravljeni na vznemirljive detajle vašega sloga?

Na seznamu vas čaka več kot 70 etičnih in veganskih znamk, ki ponujajo najrazličnejše modne dodatke: ženske in moške torbe, nahrbtnike, torbe za prenosnike, denarnice in pasove. Nismo spregledali niti odbitih nogavic.

Kakšna je razlika med vegansko in etično znamko?

Veganska znamka se zavzema za izključitev vsakršnega trpljenja živali ter izključitev sestavin živalskega izvora iz prav vseh korakov proizvodnje končnega izdelka (od pridobivanja materialov do končne prodaje).

Etična znamka pa ima običajno širše cilje, ni pa nujno. Zavzemajo se za vsaj 1 ali vsa 3 spodaj navedena področja.

  • Pravični odnosi dela, v katerih pridobivajo materiale in proizvajajo svoje izdelke.
  • Trajnostnost in okolju prijazne odločitve – od izbire surovin in postopkov proizvodnje do embalaže in transporta končnih izdelkov.
  • Izključitev živalskega trpljenja iz proizvodnje svojih izdelkov. Tiste znamke, ki pa iz svoje proizvodnje 100% izključijo tudi sestavine živalskega izvora, pa lahko opredelimo kot veganske znamke.

Mohop je znamka, ki jo poznamo zlasti po veganskih coklih in sandalih z lesenim podplatom. Tudi njihove torbe v različnih modelih nosijo v svojem izgledu enako prepoznavnost, drznost in smelost. Nikar ne spreglejte številnih modelov s kovinskim finišem.

Praktične in modne torbe iz recikliranega odpadnega tiskarskega materiala. Na voljo so v večbarvnih kombinacijah, minimalistični beli različici ali drznem srebrnem finišu.

Znamka, ki želi pokazati, da za dovršeno izdelano torbo ne potrebujete živalskega usnja. Njihove elegantne torbe so 100% narejene v Italiji iz veganskih materialov (mikrovlakna, umetno usnje), ki so odporni in estetsko privlačni.

Gunas je spletna trgovina, v kateri boste našli katero koli torbo si zamislite – seveda, v veganski različici. Neskončno modelov torb, barv in velikost.

Posrečene veganske torbe z raznolikimi potiski in dizajni več kot 15 različnih umetnikov, ki jih znamka podpira s provizijo od vsake prodaje. S tem znamka Hetty+Sam spodbuja umetniški talent po celem svetu in etično proizvodnjo modnih dodatkov.

Barve in vzorci, ki utelešajo slogan znamke: naj živi kultura! Ethnotek uspešno prepleta urbano tehnologijo in tradicionalne metode ročnega tkanja s celega sveta. Barvni in vzorčasti paneli na nahrbtnikih so izmenljivi.

Torbe in denarnice, izdelane iz listov tikovca. Vsak kos je povsem unikaten in ročno izdelan. Ob vsakem nakupu je posajenih 10 novih dreves.

Znamka, ki jo težko spregledate. Poppy Lissiman ustvarja vpadljive torbice iz umetnega usnja, v katere vpleta pop art, kovinske detajlne in slogane. V ponudbi so tudi drugi modni dodatki: denarnice, ovitki za telefon, očala in ogrlice.

Nogavice postajajo tisti del garderobe, ki na najbolj domiseln način izražajo našo igrivost in hudomušnost. Poljska znamka Kabak poleg barvitih in originalnih nogavic ponuja tudi kape, šale in pletene pasove.

Raznolike torbe iz najlona z najrazličnejšimi potiski – nekateri so del sodelovanj s priznanimi ustvarjalci. V ponudbi boste našli vse od praktičnih torb za vsakdanje opravke do potovalnih torb in trdih kovčkov.

Znamka Deux Lux, ki jo vodijo izključno ženske, si je s svojim etičnim poslanstvom in prepoznavnim šik slogom zagotovila mednarodno pozornost. Ponudba je izjemno široka - vsaka ženska bo našla pravo torbo zase.

Trajnostna premium znamka veganskih modnih dodatkov z izjemno raznoliko ponudbo ženskih torb in torbic, ločenih po tematskih kolekcijah. Večina torb je narejenih v Veliki Britaniji.

Barcelonska znamka ročnih ur, navdihnnjenih z minimalističnim slogom in kakovostnim dizajnom.

Norčave in prav posebne torbe iz umetnega krzna ali umetnih perl.

Popolnoma izčiščene linije ženskih torb, ki jih osvežuje raznolika barvna paleta.

Pinkstix ustvarja dostopen luksuz, da se lahko vsaka ženska v vsaki situaciji počuti enkratno.

Popolna harmonija vintidž oblik torbic in modernih obdelav industrijske plastike, ki ustvarja sodoben, urban slog z ravno pravšnjo mero drznosti in drugačnosti.

Luksuzna znamka za sodobno žensko in njen aktiven življenjski slog. De-Vesi ustvarja multifunkcionalne torbe z neskončno možnosti uporabe.

Premium znamka veganskih torb iz plute. Vsak kos je ročno izdelan na Portugalskem.

Ekološko in etično usmerjena znamka ustvarja modne dodatke iz pravih listov in alternativ usnju.

Okolju prijazne in veganske torbe, ki jih boste prepoznali po lesenih detajlih in živahni oranžni notranjosti. Dobro premišljen dizajn in visoka kakovost izdelave vam jamčijo, da vas bodo Canopy Verde torbe spremljale iz sezone v sezono.

Irska lajfstajl znamka, ki močno poudarja svojo vegansko poslanstvo. S svojimi modnimi dodatki ustvarjajo popolno ravnotežje med slogom, funkcionalnostjo in trajnostnostjo. Izdelki so narejeni iz rastlinskega usnja.

Njihove veganske torbe so ročno izdelane v Los Angelesu iz premium, inovativnih in okolju prijaznih materialov, kot so italijansko vegansko usnje, pinatex, pluta, silikon in rastlinski semiš.

Ameriška znamka, ki na etičen, veganski in trajnosten način ponuja ročno narejene modne dodatke indonezijskih znamk. Torbe so narejene iz blaga po tradicionalnih metodah (batik, ikat) ali pletene iz slame.

Veganske torbe Maghnetik, narejene v Franciji, uspešno združujejo zadnje modne trende, najkvalitetnejše materiale in odgovornost do živali. Ponudbo sestavljajo ženske torbe raznolikih oblik, velikost in barv.

Avstralska znamka veganskih torb, ki na domiseln način združuje šik videz in brezkompromisno funkcionalnost. Dizajn je precej enostaven, a prav vsak model preseneti s kakšnim posebnim detajlom. Urban Originals uporablja pri izdelavi torb vegansko usnje in reciklirane materiale.

Trajnostne veganske torbe, izdelane v majhnih serijah v Los Angelesu. Torbe so narejene iz najkvalitetnejših inovativnih in recikliranih materialov.

Amazingly Vegan nudi izbrano, a raznoliko ponudbo elegantnih torbic iz umetnega usnja.

Luksuzni veganski modni dodatki iz recikliranih materialov. Prva linija torb je bila narejena iz recikliranih gasilskih cevi, zato je 50% dobička iz linije Fire-Hose Collection namenjenih gasilski dobrodelni organizaciji. Ostali rešeni predmeti, ki so jim ponovno vdahnili življenje: padala, ostanki usnja, vreče za kavo in čaj, reklamni transparenti, škatle za čevlje.

Drobni modni dodatki, ki poudarijo vaš etično navdihnjen slog. Veganske torbice, denarnice, pasovi in nosilci steklenic za vodo.

Ročno narejeni modni dodatki, ki izžarevajo pristen italijanski slog in kakovostno izdelavo. Ponudba je zelo široka: od mini torbic, dnevnih torb in nahrbtnikov do rokavic, pokrival in hlačnih naramnic.

Etična in veganska znamka, ki je zrasla na temeljih prijaznosti, vrednot in ljubezni. Prav vsak vidik njihovih visokokakovostnih torb in denarnic je rezultat dolgotrajnega procesa izdelave, zanesljivih veščin izdelovalcev in izbire najboljših veganskih materialov, ki so na voljo.

Znamka Miomojo nas vabi, da skupaj oblikujemo bolj sočuten svet. Predani so dobremu izgledu, dovršenim detajlom in premišljenemu italijanskem dizajnu. 10% vašega nakupa je namenjenih pomoči živalim.

Kanadska znamka Matt & Nat je tudi pri torbah prepoznavna po svoji visoki kakovosti in izčiščenih linijah. V njihovi ponudbi boste našli katero koli torbo, ki si jo zaželite: od nahrbtnikov, dnevnih torb, torb za prenosnike pa vse do torb za pse.

Dobra in kvalitetna torba ima lahko mnogo vlog. PKG je znamka, ki to razume, zato se ne obremenjujejo s poimenovanji svojih izdelkov – imenujejo jih kar premium nosilne rešitve za vse organizacijske zahteve v vsakdanjem življenju.

Izbrana kolekcija vrhunskih veganskih torb. Refined Traveler je znamka, ki se fokusira na vse dobro v življenju: dobra dela, dobro počutje in dober izgled. Enkrat mesečno 10% svojega dobička namenijo dobrodelnim organizacijam.

Luksuzno vegansko usnje + reciklirane plastenke. JW Pei nudi minimalistično oblikovane modne dodatke – raznolike velikosti in barve, vselej povezane z enostavnimi linijami in visoko kakovostjo.

To morate videti – odvržene zračnice za kolo, ki so ponovno zaživele v podobi do potankosti izpiljenih torb, ki bodo navdušile zlasti ljubitelje detajlov. Vsak izdelek je unikaten in ročno narejen v Franciji.

Urbane veganske torbe, navdihnjene z arhitekturo. Prav vsak kos odraža čistost in enostavnost geometrijskih linij, ki sledijo popolni funkcionalnosti. V ponudbi zlasti izstopajo aktovke in nahrbtniki za prenosnike ter ostale digitalne naprave.

Znamka veganskih čevljev, ki je v svojo ponudbo vključila tudi nekaj modnih dodatkov, ki uspešno poudarjajo klasični dizajn znamke.

Luksuzna znamka veganskih torb in denarnic, ki sledi načelom etične mode, ne da bi pozabila na kakovost, slog in cenovno dostopnost.

Izjemno raznolika ponudba veganskih pasov za moške in ženske – od elastičnih, pletenih do »usnjenih« pasov.

Veganske čevlje klasičnega in izčiščenega videza spremljajo tudi modni dodatki v istem prepoznavnem slogu. V ponudbi boste našli torbe, nahrbtnike, denarnice in pasove.

Veganski izdelki iz konoplje (kape, denarnice in pasovi), ki bodo navdušili zlasti ljubitelje sproščenega in casual sloga.

Pluta, tako skromna in hkrati veličastna. Corkor je njeno osebnost ujel v raznoliko ponudbo modnih dodatkov za moške in ženske (torbe, torbice, nahrbtniki, denarnice, pasovi …). Ob vsakem nakupu lahko izberete dobrodelno organizacijo, kateri Corkor nameni 1% vrednosti nakupa.

Nemška trajnostna in etična znamka oblačil Bleed ima v svoji ponudbi tudi nekaj modnih dodatkov. Še posebej zanimivi so pasovi in denarnice iz plute.

Znamka, ki je predana etičnemu prestižu od začetnega koncepta in najkakovostnejših veganskih materialov vse do vrhunske izdelave in premišljenih detajlov. Vsi izdelki so narejeni ročno v družinskih ateljejih v Italiji.

Pletene torbe še nikoli niso izgledale tako prefinjeno in sofisticirano! Kayu nudi s svojo bogato ponudbo torb in modnih dodatkov popolno kombinacijo etno melosa in urbane ležernosti.

Urbani, trajnostni in funkcionalni nahrbtniki Aevor so ustvarjeni, da se popolnoma prilagodijo vašemu kreativnemu in dinamičnemu lajfstajlu. 5 različic in nešteto barvnih kombinacij – kateri bo vaš?

Veganske torbe iz blaga, ki s svojim ženstvenim dizajnom zvenijo kot odmev vznemirljivega dialoga med teksturami in barvami. Trpežne, a elegantne dnevne torbe, ki vam omogočajo, da imate vse, kar potrebujete, vedno pri roki.

Nemška znamka Noani živi slogan: veganska moda, a ne za vsako ceno. Njihovi pasovi (v ponudbo bodo dodali tudi torbe) so ustvarjeni z mislijo na okolje: naravno, delovno in življenjsko. Izdelki izžarevajo sodoben dizajn, visoko kakovost in trajnost.

Znamka Lee Coren verjame v modo, ki ne terja trpljenja - ne za živali ne za ljudi. Izdelki so ustvarjeni po etičnih načelih in iz obnovljivih materialov, ki jih pridobivajo pri lokalnih ponudnikih. Torbe bodo navdušile vse, ki ljubijo domiselne dizajnerske detajle.

Znamka luksuznih veganskih torb, ki je vzniknila iz želje po etično in estetsko dovršenih modnih dodatkih. Slog je izčiščen in preprost, da se lahko zlije v kateri koli življenjski slog.

Luksuzne veganske torbe, ki ne sklepajo kompromisov na področju sloga ali etičnega poslovanja. Nudijo raznoliko ponudbo torb po dostopnih cenah.

Veganske premium torbe, navdihnjene z dostopnim luksuzom in ustvarjene v poštenih delovnih odnosih. Torbe so narejene iz veganskega usnja.

Odbite in igrive veganske torbe, ki bodo na sofisticiran način popestrile prav vsak vaš dan.

Znamka LaBante London dokazuje, da šik izgled lahko podpira veganska, etična in trajnostna načela – hkrati. Njihove luksuzne torbe, ki odražajo precizno in dodelano izdelavo, so narejene iz recikliranih plastenk.

Prefinjena znamka luksuznih veganskih modnih dodatkov, ki spodbujajo samozavest poslovnih žensk v vseh okoliščinah. Med izdelki še posebej izstopata 2 tipa torb: clutch torba/organizer in laptop torba, ki nudi najbolj šik dom vašemu prenosniku.

Luksuzna veganska znamka iz Amsterdama, ki spretno združuje etiko, brezčasnost in lepoto. Torbe so narejene iz umetnega usnja.

Catzorange je estetski projekt, ki je predan ustvarjanju tihega luksuza. To idejo odražajo tudi vse njihove torbe iz bombažne vrvi – enostavne forme, ki v vsakem pogledu spoštujejo uporabljene materiale in linije, ki se organsko pojavijo.

Znamka, ki ne ločuje med etičnim in cenovno dostopnim. Njihova ponudba veganskih torb je izjemno široka in raznolika – od mini torbic za žuranje do praktičnih nahrbtnikov.

Brave Gentleman ima poleg veganskih čevljev in oblačil v svoji ponudbi tudi nekaj torb, ki jih vsekakor potrebuje vsak hrabri moški v svojih urbanih vsakdanjih dogodivščinah.

Alexandra K ponuja visokokakovostne veganske torbe in torbice v prepoznavnih in vedno šik modelih. Torbe so narejene iz okolju in živalim prijaznih inovativnih materialov: posebno Freedom usnje iz 100% silikona, semiš in usnje iz najlonskih vlaken, pinatex, usnje iz jabolk.

Izbrane linije veganskih torb v mnogih velikostih in slogih. Torbe in torbice so narejene iz pinatexa, pralnega papirja, izdelanega v Nemčiji, in odpadnih kosov, ki ostanejo v proizvodnji prestižnih znamk.

Tako izvrstna izdelava, da prav težko verjamete, da gre za ne-usnje, kot sami imenujejo vse alternative živalskemu usnju.

Veganske torbe iz plute in veganskega usnja. Izbira ni posebej široka, so pa cene zelo dostopne v primerjavi z ostalimi etičnimi veganskimi znamkami.

Znamka z veganskimi modnimi dodatki po dostopnih cenah, ki z vsakim nakupom podpira skupine za pomoč in zaščito živali. V ponudbi boste našli zlasti pasove in denarnice. Izdelki so narejeni iz umetnega usnja.

Znamka, ki poskuša vsak dan ponuditi priložnost za ustvarjanje boljšega sveta. V svoji ponudbi imajo poleg veganskih čevljev tudi torbe, denarnice, rute in klobuke.

Japonska znamka Tokyo Bags združuje funkcionalnost in slog v minimalistično oblikovano ponudbo veganskih torb in nahrbtnikov za osveščene moške. Uporabljajo izključno vegansko usnje in japonsko platno.

Okolju prijazne torbe in modni dodatki, ki nastajajo v pravičnih odnosih sodelovanja z lokalnimi umetniki na Baliju. Vsi izdelki so narejeni ročno iz različnih recikliranih materialov (pnevmatike, oglasna platna).

Etične znamke s ponudbo veganskih modnih dodatkov

Na seznam dodajamo tudi (neveganske) etične znamke, ki pa imajo široko in jasno naznačeno ponudbo veganskih modnih dodatkov.

Kar 80% torb znamke Crystalyn Kae je veganskih.

Veganska linija ur za ljubiteljice romantičnega in boemskega sloga.

Široka ponudba veganskih torb v najrazličenjših slogih.

Vse torbe so narejene iz rastlinskega usnja, v katerem znamka ne vidi alternative, temveč priložnost za odličen produkt vrhunske kakovosti.

Na seznamu niste našli znamke, ki jo že poznate?

Naš cilj je, da vključimo prav vse etične in veganske znamke, da bi dosegle čim širšo skupino slovenskih bralcev.

Če na seznamu manjka vam ljuba znamka, ki ustreza tem kriterijem, nam pošljite komentar. Veseli bomo vsakega odziva.

Fotografije: spletne strani in družbeni mediji posameznih znamk.