Veganski namaz iz pečenih jajčevcev in čičerike je ustvarjen za trenutke, ko se je težko odločiti, kaj bi raje – humus ali baba ganoush (recept za ta odličen namaz najdete spodaj).

Aromatični pečeni jajčevci poskrbijo za vrhunski okus, medtem ko da čičerika prepoznavno teksturo in nasitnost namazu. 

Ne spreglejte recepta za baba ganoush – odličen veganski namaz, ki izvira z Bližnjega vzhoda.

Veganski namaz iz pečenih jajčevcev in čičerike

Recept za veganski namaz, ki združuje najboljše okuse humusa in namaza baba ganoush.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
veganski_namaz_jajcevci_cicerika_recept1
priprava: 5 min
kuha ali peka: 30 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 35 min
št. porcij: Skledica namaza

Sestavine

  • jajčevec – 1 večji
  • kuhana čičerika – 1 skodelica (150 ml)
  • pečen česen – 2 stroka
  • tahini – 2 žlici
  • dimljena sol, črni poper, limonin sok

Postopek

  1. Jajčevec prepikamo z vilicami in spečemo v pečici na 220 stopinj – približno 30 minut.
  2. Pečen jajčevec prerežemo, odstranimo semena in izdolbemo sredico. Z ostalimi sestavinami zmešamo v mešalniku v gladko pasto.

Namaz lahko postrežete ob kruhu, domačem čipsu ali narezani sveži zelenjavi, uporabite pa ga lahko tudi v sendvičih. Pa dober tek.

Preverite TOP 10 veganskih receptov z jajčevci! Izkoristite poletje za preizkus česa novega.