Vroča čokolada z izbranimi začimbami – veganski recept

Popoln napitek za prihajajoče hladne dni. Veganska vroča čokolada, ki jo obogatite z začimbami ter s tem dobite dodatne zdravilne učinke in neverjetno bogat okus.
recept veganska vroča čokolada začimbe extraveganza

Vsak od nas se kdaj rad pocrklja s kakšno sladko pregreho. V hladnejših dneh je super izbira veganska vroča čokolada iz kvalitetnih sestavin in z izbranimi začimbami. Njena priprava je hitra in preprosta, okus omamno sladek in tekstura ravno prav gosta. Kot se za kvalitetno vročo čokolado spodobi.

okusen napitek namesto sladice
polnega čokoladnega okusa, popolnoma brez rafiniranega sladkorja
idealen za hladne dni, saj vas pogreje od znotraj
enostavna priprava, ki vam bo vzela samo 10 minut

Veganska vroča čokolada z izbranimi začimbami

Polnega čokoladnega okusa, ki bo odličen nadomestek sladice, brez rafiniranega sladkorja in mlečnih izdelkov.
Avtorstvo: Nina Petauer
recept veganska vroča čokolada začimbe extraveganza (2)_
priprava: 5 min
kuha ali peka: 5 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 10 min
št. porcij: 2 skodelici
vegansko
enostavno
brez glutena

Sestavine

½ litra rastlinskega mleka po izbiri (riževo, kokosovo, mandljevo)
4 čajne žličke koruznega škroba ekološke pridelave ali tapiokine moke
4-6 čajnih žličk kvalitetnega kakava
2-3 čajne žličke sladila po izbiri
ščep soli
Za polnejši okus in hkrati bolj aromatično mešanico lahko napitku dodate želeno količino sledečih sestavin po vaši izbiri:
kurkuma,
cimet,
muškatni orešček,
kajenski poper,
ingver,
burbonska vanilja.

Več o učinku posameznih začimbah preberite pod receptom.

Postopek

Izbran rastlinski napitek prelijemo v kozico in vanj vmešamo osnovne sestavine, torej koruzni škrob, sladilo, kakav in ščep soli. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes in segrevamo do vretja.
Ko mešanica zavre, ogenj zmanjšamo in neprestano mešamo še toliko časa, da se zgosti. Vanjo, po okusu, dodamo željene začimbe in dobro premešamo. Nato jo prelijemo v skodelici.

Opombe in namigi

Če želimo bolj zdravilen, protivnetni napitek, ki nas bo še dodatno pogrel od znotraj, le zmanjšamo količino kakava in dodamo namesto tega več kurkume, po želji pa še kajenski poper.

Začimbe po vaši izbiri

Izbrane začimbe bodo vašo vročo čokolado obogatile z neverjetnim okusom, hkrati pa boste od njih dobili še številne druge koristi za zdravje.

Kurkuma je znana po svojih protivnetnih lastnostih. Zanjo pravijo, da je naravno sredstvo proti depresiji in bolečinam, hkrati pa spodbuja metabolizem in krepi imunski sistem.

Cimet je topla začimba, ki nas bo ogrela in nam pomagala v času prehladov. Med drugim vpliva na inzulin in uravnava krvni sladkor, zato je super dodatek sladkim jedem in napitkom. Deluje protibakterijsko in protivirusno in je izjemen vir kalcija, železa in vlaknin.

Muškatni orešček je še ena grelna začimba, ki poleg tega poskrbi tudi, da bomo zvečer lažje zaspali hkrati pa izboljša našo prebavo. Poleg tega naj bi muškatni orešček ščitil naše možgane pred okvarami in deloval protibakterijsko ter protibolečinsko.

Kajenski poper je pekoča začimba, ki stimulira kroženje krvi in zmanjšuje zakisanost telesa. Povečuje količino sline in na tak način izboljšuje našo prebavo in vsesplošno zdravje. Pospešuje metabolizem in krepi imunski sistem.

Ingver naj bi veljal za enega najmočnejših rastlinskih antioksidantov. Preprečuje slabost, pomaga pri zgagi in izboljšuje prebavo. Med drugim tudi spodbuja krvni obtok, pomaga pri vnetem grlu, krepi izločanje sline in ima antiseptične lastnosti.

Moja najljubša kombinacija so: cimet, kurkuma, kajenski poper in vanilija.

Izbirajte kakovostne sestavine

Le z uporabo skrbno izbranih kvalitetnih in ekološko pridelanih sestavin ste lahko prepričani, da od vašega napitka dobite vse zdravilne učinke, ki jih dodane sestavine ponujajo.

Poleg tega je od njihove kvalitete odvisna tudi kvaliteta okusa.

Zato vedno poskrbite, da je za vas dobro le najboljše.

Še več užitka …

Ko si želite privoščiti popolno razvajanje, dodajte v skodelico vroče čokolade še kepico sladoleda.
Za popolno sladico brez slabe vesti priporočamo veganski sladoled Indy&Pippa.

Sladoled boste najlažje zajeli, če ga vzamete 5 minut prej iz zmrzovalnika in pustite na pultu, da se sprosti in razvije pravo teksturo.

Veganski sladoled Indy&Pippa

  • Narejeni na rastlinski osnovi. Brez mleka.
  • Ekološke sestavine.
  • Brez rafiniranega sladkorja.
  • Brez glutena.
  • Brez soje.
  • Biorazgradljiva embalaža.
  • Narejen ročno brez vpihanega zraka.
veganska vroča čokolada indy pippy sladoled extraveganza
veganska čokolada indy pippy sladoled extraveganza

Delite objavo s prijatelji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Odkrijte podobne objave

EXTRA NOVICE

Vam je všeč objava?

Prijavite se na extra novice in prejmite ekskluzivno vsebino za bralce z dobrim okusom.

Več o avtorju

Sodelujte in napišite svoj komentar.

Živjo. To je extraveganza.

Spletni portal za bralce z dobrim okusom.

Ime recepta:Veganska vroča čokolada z izbranimi začimbami

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​