Maharishi Amrit Kalash je ajurvedski prehranski dodatek, ki je danes eden od najbolj raziskanih ajurvedskih preparatov. Pripravljen je v skladu z vedskimi principi po tisočletja starem ajurvedskem receptu. Amrit Kalash smo na Extraveganzi že predstavili (povezava do članka spodaj), v tem članku pa bomo spoznali še nekaj njegovih karakteristik.

Kaj je Amrit Kalash?

Maharishi Amrit Kalash spada v skupino zeliščnih preparatov imenovanih rasajana. Po obuditvi njegove recepture so ga najprej pričeli uporabljati kot prehranski dodatek v Maharishijevih centrih za preventivo pri pacientih z rakom, aterosklerozo in drugih kroničnih boleznih. Prav tako so njegovo učinkovitost preizkušali zdravi ljudje.

Raziskovalci in zdravniki so bili nad učinkovitostjo Amrit Kalasha navdušeni, zato so v velikem številu pričeli z in vitro raziskavami ter kliničnimi preskusi.

V spodnji povezavi si lahko preberete več o Maharishi Amrit Kalash prehranskemu dodatku, ki je sestavljen iz dveh preparatov, ki ju poznamo tudi pod imeni MA4 in MA5. Lahko ju uporabljate ločeno, priporočljivo pa je, da preparata uporabljate skupaj, saj sta tako tudi najbolj učinkovita.

Pasta MA4 učinkuje bolj na splošno zdravje in telo, tabletke MA5 pa delujejo na um in možgane posameznika. Prav tako lahko najdete različice, ki so primerne za vegane (ne vsebujejo medu in gheeja).

Najbolj slaven ajurvedski preparat se imenuje Amrit Kalash, ki je izdelan po tisočletja starem receptu. Spoznajte ta ajurvedski eliksir nesmrtnosti.

Kakšna je njegova vloga in kako deluje?

Raziskave so pokazale, da je Amrit Kalash bogat z antioksidanti, v človeškem telesu pa spodbuja nastanek naravnega encima SOD (Super Oxide Dismutase), ki nevtralizira proste radikale.

V mladosti imamo tega naravnega encima dovolj v telesu, po 40. letu starosti pa ga imamo le še polovico. To je predvsem posledica onesnaženega zraka, vode in celo onesnaženega elektromagnetnega polja. Če dodamo še nezdrav življenjski slog in stres, je jasno, da je v telesu veliko prostih radikalov, zaradi katerih lahko zbolimo.

Ker je Amrit Kalash tako zelo bogat z antioksidanti in ker spodbuja nastanek naravnega encima super-oksid dismutaze (SOD), ki učinkovito spreminja proste radikale v neškodljive molekule, je Amrit Kalash v ajurvedski medicini najboljše sredstvo pri preventivi ter v boju z boleznimi.

Komu priporočiti Amrit Kalash?

Amrit Kalash se priporoča zdravim ljudem, ki želijo ohranjati svoje zdravje in se obvarovati pred nastankom bolezni, pa tudi tistim, ki želijo čimprejšnje okrevanje ali omiliti potek bolezni.

  1. Posameznikom nad 30 let, pa tudi tistim, ki delajo v tveganih okoljih (visoka izpostavljenost stresnim okoliščinam, delovni pogoji z visoko stopnjo onesnaženja …).
  2. Posameznikom, nagnjenim k degenerativnim boleznim (artritis, srčno-žilne bolezni, siva mrena, povišan krvni tlak …).
  3. Posameznikom z nezdravim življenjskim slogom (pitje alkohola, kajenje …). V tem primeru pa je pomembno dodati, da ti posamezniki prekinejo z nezdravimi navadami, saj bodo na ta način najbolje – brez dodatkov – obvarovali svoje zdravje.

Ajurveda priporoča jutranje opravilo, ki vam bo vzelo le nekaj trenutkov, vaše telo pa vam bo neznansko hvaležno čez cel dan. Preverite.

Koliko časa se priporoča uživanje Amrit Kalasha?

Rezultati uživanja tega slavnega ajurvedskega preparata se pokažejo v 10 dneh, za trajne rezultate pa se priporoča uživanje 2 do 3 mesece. Ker je Amrit Kalash naravni preparat, v nobene primeru ne more škoditi fiziologiji in zdravju. Še več, uživa se ga lahko nedoločen čas in v vseh letnih časih, saj blagodejno vpliva na delovanje imunskega sistema.